Παρέμβαση κατά του κυριακάτικου ανοίγματος από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Άλλη μια Κυριακή σήμερα που ανοίγουν τα καταστήματα βάσει του νέου νόμου. Στο Αγρίνιο η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά με εξαίρεση κάποια μεγάλα super-markets και κάποια υποκαταστήματα αλυσίδων (super market Carrefour Mαρινόπουλος express, στα SEPHORA, στα PUBLIC, KΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, JUMBO, BEΡΟΠΟΥΛΟΣ). Εκεί βρέθηκαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, επιχειρώντας να ενημερώσουν τους εργαζομένους για τις μεθοδεύσεις στα εργασιακά που επιχειρούνται μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο.

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου εξέδωσε για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση :

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ
• Να καταργηθεί ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
• Να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Η παρέμβαση του σωματείου μας σήμερα στα καταστήματα που είναι ανοιχτά, είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης.
Να μην ενδώσουμε συνάδελφοι στην παρελκυστική μεθόδευση των παζαριών πάνω στην πλάτη μας για 7 ή 5 κάποιες Κυριακές το χρόνο, να συζητήσουμε στους χώρους εργασίας, να σπάσουμε τις αυταπάτες, την αναμονή, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ – ΠΑΛΕΨΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
Σας καλούμε να ενισχύσετε την πρωτοβουλία του Σωματείου μας που εδώ και πολύ καιρό πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στον κλάδο με κείμενο, με ενημέρωση για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας να μεγαλώσουμε μαζί τη δράση για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε σωματείο ταξικό όχι εργοδοτικό.Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους για το δίκιο της εργατικής τάξης. Πάντα ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Το δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και οι συνάδελφοι το ξέρουν και μας το αναγνωρίζουν.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.