Μέτρα προστασίας και κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα

Έκτακτο δελτίο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από σήμερα Τρίτη 28-07-2015 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 31-07-2015.

Συγκεκριμένα, σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Πιο αναλυτικά: Σήμερα Τρίτη (28/7/15) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.Το τριήμερο Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή (29-31/7/15), το θερμόμετρο θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 39-41 βαθμούς.

Κλιματιζόμενες αίθουσες
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για τις Κλιματιζόμενες Αίθουσες που υπάρχουν στους Δήμους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές ομάδες του πληθυσμού που χρίζουν βοήθεια ( ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, άστεγοι κ.α).

Στο Δήμο Ναυπακτίας:
1. Το Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας
2. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Ξενια)
Στο Δήμο Αμφιλοχίας:
1. Το ΚΑΠΗ του Δημου τηλ. 2642023800
2. Τα ΚΕΠ του Δήμου
Στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου:
1. Η αίθουσα πρώην ΚΑΠΗ Μεσολογγίου επί της οδού Σπ. Τρικούπη 3