Προτεραιότητα για το ΥΠΕΣ η χρηματοδότηση της υδροδότησης του Αιτωλικού [video]

Συζητήθηκε στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου σχετικά με την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υδροδότησης του Αιτωλικού.

Για ζήτημα που χρονίζει έκανε λόγο η κα Τριανταφύλλου αναφερόμενη στην υδροδότηση και την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους κατοίκους του Αιτωλικού. Η μη ασφαλής κατάσταση του νερού, ουσιαστικά από το 2008, οδήγησε σε απαγόρευση πόσης και οικιακής χρήσης του νερού που παρέχεται στη δημοτική ενότητα του Αιτωλικού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η Βουλευτής επεσήμανε πως παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και της ΔΕΥΑ, σύμφωνα πάντοτε με τις υποδείξεις της υπηρεσίας Υγείας δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός των Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αρχικά, υπογράμμισε πως όντως τίθεται το ερώτημα για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια τόνισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών χτίζει, από την πρώτη στιγμή, με την αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης και πως θα γίνει επιτέλους για το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού ένα έργο συνολικό με μακροχρόνια αποτελέσματα.

«Μπορώ, λοιπόν, από αυτή τη θέση, από τις συνεννοήσεις που έχω με τον Περιφερειάρχη, να τονίσω ότι θα είναι προτεραιότητα στην κατανομή του προγράμματος η χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, είναι ένα έργο σημαντικό. Υπολογίζουν ότι μπορεί να έχει ένα ύψος γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, πιστεύω ότι θα γίνει επιτέλους, κυρία Τριανταφύλλου, ένα σοβαρό έργο, όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, που ξοδεύονταν πάρα πολλά λεφτά, χωρίς κανένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Άρα, ο Δήμος Μεσολογγίου-Αιτωλικού και η Περιφέρεια σε συνεργασία και με το Υπουργείο, θα έχουμε δώσει μια οριστική, επιτέλους, λύση σε ένα ζήτημα που πραγματικά υποβαθμίζει, όσο παρατείνεται, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής» ανέφερε ο Π. Κουρουμπλής.

Το βίντεο της συζήτησης