Ψηφίσματα για τις δημοτικές καθαρίστριες και το κυνήγι

Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων του Σωματείου Καθαριστριών Αιτωλοακαρνανίας- Ευρυτανίας και των σχολικών καθαριστριών που ζητούν να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς προκειμένου να απασχολούνται με ανθρώπινο ωράριο και με εργασιακή ασφάλεια και πλήρη κάλυψη.

Ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου έκανε λόγο για απαράδεκτη εργασική ομηρία των καθαριστριών, ενώ ο Τ. Παπανικολάου από τη Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις σε μόνιμη εργασιακή σχέση και τόνισε πως το ψήφισμα δεν φτάνει και πως δεν απαντά στην πραγματικότητα που απαιτεί αγώνες για τη δικαίωση των εργαζομένων. Ο Στ. Καμμένος πρότεινε τη λύση των προσωπικών συμβάσεων όπως συμβαίνει και στα νοσοκομεία. Τα αιτήματα των καθαριστριών είναι : μόνιμη πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ, να εκδοθεί άμεσα από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών Απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016 – 2017, να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό, καταβολή του 10% των αποδοχών, ΄πεγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα των κυνηγών σχετικά με τον εθνικό διάλογο που διεξάγεται αναφορικά στο κυνήγι και τα όσα έχει εισηγείται ο υφυπουργός Γ. Τσιρώνης. Οι κυθνηγοί καταγγέλλουν ότι από τον εθνικό διάλογο αποκλείονται οι ΟΤΑ, τα Επιμελητήρια, ενώ καλούνται φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς επίσης ότι προτείνει η περικοπή της κυνηγητικής περιόδου καθώς και διάλυση των οργανώσεων των κυνηγών. Από την παράταξη Τραπεζιώτη διευκρινίστηκε πως δεν απεστάλη κάποια ειδική πρόσκληση για τον εθνικό διάλογο και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Στο ψήφισμα ζητείται η συμμετοχή των δήμων στο εθνικό διάλογο για το κυνήγι.