Ξεκατίνιασμα άνευ προηγουμένου στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Οργή Παπαναστασίου για την ερώτηση Τραπεζιώτη για το θέμα Καζαντζή
Υπερασπιστής του Καζαντζή ο Τραπεζιώτης;
Ο Δ. Τραπεζιώτης παραδόξως επέλεξε με τις ερωτήσεις του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να εμπλακεί στη διένεξη του δημάρχου Αγρινίου με τον τέως αντιδήμαρχο Αγρινίου Ν. Καζαντζή. Ζήτησε από το δήμαρχο να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς που περιέχονται σε βάρος του Γ. Παπαναστασίου στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Ν. Καζαντζή, υπό την έννοια ότι είναι χαρακτηρισμοί αρκετά σκληροί για το δήμαρχο της πόλης. Ρώτησε επίσης με αφορμή την αποπομπή ειδικού συνεργάτη του δημάρχου για τον συνολικό αριθμό των ειδικών συνεργατών, το κόστος τους (έγινε λόγος για ένα εκατομμύριο ευρώ) και το έργο που παράγουν.

 Τραπεζιώτης ΚαζαντζήςΌπως ήταν αναμενόμενο αυτά προκάλεσαν την έκρηξη του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου που τόνισε ότι δεν είναι θέματα του δημοτικού συμβουλίου και πως το όργανο δεν μπορεί να γίνει χώρος για ξεκατίνιασμα. Ο Γ. Παπαναστασίου κατηγόρησε τον Δ. Τραπεζιώτη ότι «πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» και πως κάνει σόου που δεν ταιριάζει σε αυτοδιοικητικό. “Ξεπεράσατε κάθε όριο ηθική αξιοπρέπειας. Ντροπή! Είστε τοσοδούλης” είπε ο Γ. Παπαναστασίου φανερά εκνευρισμένος και δείχνοντας με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού του… Ο Δ. Τραπεζιώτης από την πλευρά του επέμεινε πως ο δήμαρχος οφείλει να δώσει απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις και πως δεν μπορεί η δημοτική αρχή να αποφεύγει τις απαντήσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κάθονταν μεταξύ της παράταξης Μοσχολιού και Τραπεζιώτη (δίπλα στον Δ. Τραπεζιώτη) και αργότερα διευκρίνησε πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως με τέτοιους χαρακτηρισμούς, κραυγές, εντάσεις και μάλιστα για ζητήματα που ενδεχομένως για την πλειοψηφία της κοινωνίας αφορούν την παραπολιτική το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου κατρακυλά επικίνδυνα…