Το… μπάσιμο Λιβανού στην απουσία των υπολοίπων έφερε διαρροές

Οι Μ. Σαλμάς, Κ. Καραγκούνης και Θ. Παπαθανάσης δεν βρέθηκαν στο Μεσολόγγι και στην κορύφωση των εκδηλώσεων στη μνήμη των Ελευθέρων Πολιορκημένων, ωστόσο εκεί βρέθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, καθώς οσονούπω με τη διαφαινόμενη έκπτωση των 12 βουλευτών των «Σπαρτιατών» από το αξίωμα τους θα είναι ο τέταρτος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.

Κάποιοι λοιπόν θορυβήθηκαν από το… μπάσιμο του Σπήλιου Λιβανού και άρχισαν τις διαρροές για το λόγο της απουσίας τους από το Μεσολόγγι. Ό,τι και να λένε όμως δεν έχει κανένα νόημα, γιατί και οι παράγοντες του Δήμου Μεσολογγίου και οι πολίτες υποδέχθηκαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή παρατράγουδο την εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις Γιορτές Εξόδου, την υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παρά τις ρητορικές εξάρσεις από φορείς του Μεσολογγίου το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου στο νέο δικαστικό χάρτη, δεν κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι.

Το Μεσολόγγι εκεί είναι και όποιος θέλει ή όποιος τολμά πηγαίνει. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη για το νομοσχέδιο του δικαστικού χάρτη απλώς το καταψηφίζει, αφού δεν μπορεί να το αλλάξει. Βεβαίως υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικοί… Ο Χάρης Καστανίδης που ως Υπουργός Δικαιοσύνης το 2011 ίδρυσε το Εφετείο στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι, τόλμησε να πάει στο Μεσολόγγι για να υπερασπιστεί την απόφασή του απέναντι στις θυελλώδεις επίσης αντιδράσεις των Μεσολογγιτών τότε. Άκουσε τα εξ’ αμάξης βέβαια στο Μεσολόγγι και σχεδόν προπηλακίστηκε. Αλλά τόλμησε και πήγε! Δυστυχώς το ζήτημα με τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας είναι αν τολμούν να πάνε ή όχι εκεί που υπάρχουν αντιδράσεις, το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν υπερασπιστούν τα δίκαια της Αιτωλαοακαρνανίας. Και εν προκειμένω το δίκαιο θα ήταν ο μεγαλύτερος νομός της χώρας σε έκταση να διατηρήσει αυτόνομα τα δύο Πρωτοδικεία του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr