Καζαντζής – Παπαναστασίου : Σε επανάληψη

Όταν τελείωσε το γνωστό τους τελευταίους μήνες στο δημοτικό συμβούλιο επεισόδιο ανάμεσα στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καζαντζή και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ο Πελοπίδας Αντωνάκος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκφράζοντας μάλλον την κοινή λογική, σχολίασε το επαναλμβανόμενο επεισόδιο λέγοντας πως η παράταξή του σκέπτεται να μην συμμετάσχει ξανά στο “τσίρκο” της πρώτης ώρας στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αποκλειστικά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΚαζαντζήςΗ κόντρα λοιπόν ανάμεσα στον Νίκο Καζαντζή αφ’ενός και τον Ανδρέα Καλαμπαλίκη και τον Γιώργο Παπαναστασίου αφ΄ ετέρου ξεκίνησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση με τον… Δημήτρη Τραπεζιώτη να σχολιάζει πως οι απαντήσεις του αντιδημάρχου για έργο με τις ζαρντινιέρες “που δεν υπήρχε πρόβλεψη στον προϋπολογισμό” αγγίζουν τα όρια των ποινικών ευθυνών. Tη σκυτάλη έλαβε ο Νίκος Καζαντζής λέγοντας ότι ο Ανδ. Καλαμπαλίκης απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο πως εταιρεία που σχετίζεται με συγγενικά του πρόσωπα έλαβε έργα από το δήμο και απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της παράταξης του δημάρχου είπε πως “αν ο δήμαρχος τον καλύπτει είναι δικό του θέμα, θα κριθείτε όμως αύριο εσείς ως άνθρωποι…”. Στη συνέχεια απάντησε στον χαρακτηρισμό “άσχετος” από πλευράς δημάρχου όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση ρώτησε για την ασφαλτόστρωση της Πάνου Σούλου, όταν όπως είχε αναφέρει στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστικής Ανάπτυξης προβλέπεται να πεζοδρομηθεί, δείχνοντας τον χάρτη που δημοσιεύσε ο δήμος με τις μελλοντικές πεζοδρομήσεις.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως ο χάρτης ήταν ένα πρωταρχικό σχέδιο όταν το πρόγραμμα της Β.Α.Α ήταν σε διαβούλευση. Ανέφερε μάλιστα πως δεν θα απαντήσει ξανά η παράταξή του σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, που όπως είπε, κάνουν τσίρκο το δημοτικό συμβούλιο, ενώ σχολίασε πως ο πρώην αντιδήμαρχος μετά την αποπομπή του “τα θυμήθηκε όλα αυτά…” Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή μεταξύ των εντάσεων που προηγήθηκαν ακριβώς αυτό ρώτησε ο Γιάννης Βασιλείου το Νίκο Καζαντζή, με τον δεύτερο να απαντά πως εξέφρασε τις διαφωνίες του όλο το προηγούμενο διάστημα εντός της παράταξης και στη συνέχεια διαφώνησε δημοσίως.