Το ΤΕΕ προσφέρει επιχειρήματα στις διεκδικήσεις, οι πολιτικοί τι προσφέρουν;

Η νέα προτεινόμενη από το ΤΕΕ χάραξη του δρόμου Αγρίνιο - Καρπενήσι

Eυτυχώς που υπάρχει και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας να προσφέρει επιχειρήματα στις διεκδικήσεις του τόπου μας! Γιατί, δυστυχώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τη Βουλή, συνήθως προσφέρουν μια ανέξοδη και θεωρητική συμπαράσταση στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να μην υπάρχει καμία θετική έκβαση.

Ήρθε λοιπόν το ΤΕΕ με την πρότασή του για τη νέα χάραξη στο δρόμο «Αγρίνιο – Καρπενήσι» και πρότεινε ένα έργο που έχει σημαντικά μικρότερο κόστος, με αποτέλεσμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο έργο του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα, μέσου κόστους 9.3 εκατ. €/χλμ., ο δρόμος «Αγρίνιο – Καρπενήσι» να εμφανίζεται κατά 7.2% οικονομικότερο έργο, καθώς το μέσο κόστος του υπολογίζεται στα 8.63 εκατ. €/χλμ.

Και ας μην αναρωτηθεί κανείς με ξυπνιτζίδικο τρόπο, αν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι θα πρέπει να είναι μηχανικοί – τοπογράφοι για να προτείνουν χαράξεις για τους νέους δρόμους… Άραγε που η Ιόνια Οδός πέρασε από την Αιτωλοακαρνανία, παρακάμπτοντας το Αγρίνιο και με τέτοια χάραξη που να εξυπηρετεί την Άρτα και τα Γιάννενα, θα πρέπει τα ρέστα να ζητήσουμε από το ΤΕΕ;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr