Παραδόξως διαφωνεί και πάλι με το Πάρκο

Πέρα από όσα αναφέρει ο Κ. Ρόκος στην ανακοίνωσή του διάχυτη είναι η αίσθηση στο Αγρίνιο πως κάτι πολύ συγκεκριμένο είναι αυτό που οδήγησε στη ρήξη των σχέσεων με τη δημοτική αρχή. Κάτι που ακόμη δεν καταγράφεται σε δημόσιες τοποθετήσεις…

Τα περί ηθικής τάξεως που αναφέρει στην ανακοίνωσή του μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο Κ. Ρόκος προφανώς θα πρέπει να τα διευκρινίσει ο ίδιος. Μια ερμηνεία σε πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης Ρόκου θα μπορούσε να είναι ότι συντάσσεται με τις καταγγελίες Καζαντζή, αφού μόνο αυτός έως τώρα έχει εγείρει τέτοιου είδους ζητήματα.

Από εκεί και πέρα το μόνο ίσως που μπορεί να κάνει κανείς είναι να επιχειρήσει να διαβάσει πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης του Κ. Ρόκου. Εκεί λοιπόν ο Κ. Ρόκος εκφράζει λίγο-πολύ τη διαφωνία του για τις εξελίξεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή στο θέμα της ανάπλασης του Πάρκου. Κάνει λόγο για απευθείας ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης για το Πάρκο και σημειώνει πως ίσως θα έπρεπε να γίνει ακόμη και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Αυτές οι αναφορές προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση και αυτό γιατί ο Κ. Ρόκος ως πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ στο παρελθόν είχε εκφράσει σοβαρότητες αντιρρήσεις, όταν η δημοτική αρχή Μοσχολιού προώθησε μια φαραωνική ανάπλαση με προϋπολογισμό 4,7 εκατ. ευρώ, την μελέτη της οποίας είχαν κάνει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου, στις οποίες παρεμπιπτόντως προΐσταται η αδελφή του Κ. Ρόκου. Τώρα που δημοτική αρχή Παπαναστασίου προωθεί μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης -και μάλιστα με ένα ποσό (1,8 εκατ. ευρώ) που δεν προκαλεί- την αποκατάσταση του πάρκου με βάση την παλιά του μορφή, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, ο Κ. Ρόκος παραδόξως πάλι διαφωνεί… Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μιλά και για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό την στιγμή που πρόθεση της δημοτικής αρχής δεν είναι να αλλάξει τη δομή και τη μορφή του πάρκου, ακριβώς για να αποφευχθούν αντιδράσεις πολιτών. Σημειωτέον πως οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας δοκιμάστηκαν στην περιόδο Μοσχολιού και φάνηκε ξεκάθαρα πως οι δημότες θέλουν απλώς ένα πάρκο καθαρό, ασφαλές, φωτισμένο που θα περιποίειται συνεχώς από το δήμο και δεν θα εγκαταληφθεί. Μόνο επί θητείας Θ. Σώκου είχε γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και η πρότασή του ήταν να δημιουργηθεί… παγοδρόμιο… στο πάρκο. Και αυτή η πρόταση είχε προσκρούσει σε σφοδρές αντιδράσεις… Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε αναλυτικά από τον ίδιο τον Κ. Ρόκο την δική του πρόταση για το τι πρέπει να γίνει στο πάρκο.

Πάντως καλό θα ήταν πριν πάμε στο μέλλον να ξεκαθαρίσουμε ως κοινωνία τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Δηλαδή, να μάθουμε ποιοι και με τι ευθύνες βαρύνονται για τα όσα διαπίστωσε στην υπόθεση της ανάπλασης του Πάρκου επί Μοσχολιού η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων