Ιόνια Οδός: 27 χλμ αυτοκινητόδρομου “παγιδευμένα” στον Κρίκελλο Αμφιλοχίας

Η Ιόνια Οδός γίνεται πλέον γεγονός. Μετά τη σημερινή παράδοση του τμήματος από την Πέρδικα μέχρι την Καμπή της Άρτας περίπου το 57% του συνολικού μήκους του αυτοκινητόδρομου από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, δηλαδή περίπου 112χλμ, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία!

Το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παραδοθεί το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι το Κεφαλόβρυσο, στο οποίο απομένουν λίγες ακόμη εργασίες καθώς και το τμήμα από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας έξω από τα Γιάννενα. Το μεγάλο “αγκάθι” της Ιόνιας Οδού είναι το τμήμα από την Αμφιλοχίας έως την παράκαμψη της Άρτας. Και αυτό γιατί ένα τμήμα περίπου 4 χλμ στον Κρίκελλο Αμφιλοχίας καθυστέρησε πάρα πόλυ να αποδοθεί στον κατασκευαστή εξ’ αιτίας των απαλλοτριώσεων, ενώ πίσω κατασκευαστικά είχε μείνει και η γέφυρα του Μενιδίου (φωτό). Έτσι ένα σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αν και είναι σχεδόν ολοκληρωμένο παραμένει “δέσμιο” της καθυστέρησης στον Κρίκελλο. Σημειωτέον ότι μιλάμε για τη διεύλευση του Μακρυνόρους που από την υφιστάμενη εθνική οδό αποτελεί ίσως για το πιο δύσκολο και το πιο χρονοβόρο τμήμα της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα.

Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Μιχάλης Γουρζής κατά τη σημερινή τελετή παράδοση του τμήματος Καμπή – Πέρδικα ανέφερε πως “4 χλμ μας δεσμεύουνε 27χλμ αυτοκινητόδρομο, ο οποίος είναι έτοιμος”. “Αυτό το κομμάτι είναι δύσκολο να κατασκευαστεί και θα μείνει για δύο – τρεις μήνες αργότερα” ανέφερε επί λέξει ο Μ. Γουρζής.