ΕΣΠΑ με… πανσέληνο σε έργα που δεν έγιναν ακόμη! Όλα τα συνδυάζουν Κατσιφάρας και Σταρακά

-Εκδηλώσεις από την Περιφέρεια για την πανσέληνο σε έργα που θααααααα γίνουν από το ΕΣΠΑ
-Απ. Κατσιφάρας: Ελάτε να περπατήσουμε όλοι μαζί στα δικά μας έργα ΕΣΠΑ υπό το φως της πανσελήνου σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων!
«Μπαίνουμε δημιουργικά και με αισιοδοξία στον τέταρτο χρόνο της δεύτερης θητείας της Περιφερειακής Αρχής και αποφασίσαμε να δείξουμε και να «ανοίξουμε» τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ή υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, στους πολίτες, σε αυτούς δηλαδή που ανήκουν. Ελάτε όλοι μαζί να περπατήσουμε τα δικά μας έργα ΕΣΠΑ κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου». Με αυτό το μήνυμα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσκάλεσε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια για τρεις ημέρες, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με κεντρικό τίτλο «Στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο»!

Πάντως το σλόγκαν της Περιφέρειας δεν ακούγεται και τόσο ρομαντικό… Ούτε και ευχάριστο ιδίως από τη στιγμή που οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε έργα που δεν έχουν καν δημοπρατηθεί… Η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να συνδυάσει την πανσέληνο με την επικοινωνιακή πολιτική. Εξόχως πρωτότυπο ομολογουμένως! Ας φανταστεί λοιπόν ο καθένας τι φιέστες θα γίνουν σε περίπου δύο χρόνια που ορισμένα από τα έργα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί….

«Επιλέξαμε τρία έργα που ουσιαστικά εκφράζουν τη φιλοσοφία της Περιφέρειάς μας. Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και διεκδικούμε νέα έργα για την περιοχή μας. Το Λιμάνι Κατακόλου, τη Μικρή Περιμετρική Πατρών και την Τουρλίδα (ΟΧΕ)» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα. «Ο πολίτης της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, θέλουμε να παραλάβει τα έργα που γίνονται για αυτόν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Να τα ζήσει και να ζήσει μέσα από αυτά. Δεν είναι λόγια, είναι ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στην Αιτωλοακαρνανία στις 6 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι το πρόγραμμα της Περιφέρειας περιλαμβάνει βόλτα στην Τουρλίδα και μελωδίες με σαξόφωνο…. Για το event, που όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας “θα συζητήσουμε και θα οραματιστούμε τη νέα Τουρλίδα που σχεδιάζεται μέσα από την στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων που θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ” η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως «ο δρόμος της Τουρλίδας διασχίζει ένα μοναδικό οικοσύστημα που όλοι πρέπει να θαυμάσουν. Το οραματιστήκαμε με την ΟΧΕ, το σχεδιάζουμε και θα το υλοποιήσουμε. Πρώτα όμως θέλουμε να το δούμε μαζί και σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βραδιά. Θα περπατήσουμε μαζί, θα κάνουμε ποδήλατο και θα έχουμε επίσης κανόε καγιάκ, καθώς και παραδοσιακές βάρκες – γαΐτες». Θα μπορούσε βέβαια η Αντιπεριφερειάρχης να επιλέξει για την εκδήλωση του ΕΣΠΑ με… πανσέληνο την Τριχωνίδα. Το έργο που εξαγγέλθηκε για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης ούτε αυτό έχει υλοποιηθεί και εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει καν δημοπρατηθεί η μελέτη του…