Σενάριο για εγκαίνια από τον Τσίπρα στο Κλειστό που χτίστηκε λίγο παραπέρα…

Δύο είναι οι λόγοι για την καθυστέρηση στην παράδοση και την έναρξη της λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αερογέφυρας στο Αγρίνιο. Ο πρώτος έχει να κάνει την καθυστέρηση στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου και ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η καθυστερησή αυτή ίσως αποτελέσει την ευκαιρία το έργο να εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα όταν διεξαχθεί εντός του Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα στην Πάτρα.

Η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, καθώς επίσης έχουν γίνει από τον δήμο Αγρινίου οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου. Ωστόσο, καθυστέρηση προέκυψε με την ηλεκτροδότηση του κτιρίου και αυτό γιατί στα σχετικά γραφειοκρατικά ζητήματα που έπρεπε να διευθετηθούν ανακαλύφθηκε πως το κτίριο τελικά χτίστηκε (προφανώς από τον πρώτο ανάδοχο του έργου) λίγα μέτρα παραπέρα…(!) από εκεί που προέβλεπε η αρχική μελέτη του έργου, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να αρνούνται λόγω αυτής τη απόκλισης να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα. Τελικά μετά από πολλές διαβουλεύσεις λύση βρέθηκε μέσω της υπηρεσίας πολεοδομίας του δήμου Αγρινίου και πλέον έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότηση του κτιρίου.

Η καθυστέρηση όμως που σημειώθηκε έχει φέρει χρονικά κοντά την παράδοση του έργου με το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα, το οποίο επρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο μετατέθηκε πιθανόν για το Νοέμβριο και συγκεκριμένα προς τα τέλη του μήνα. Εντωμεταξύ μέχρι τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν και τα διαδικαστικά ζητήματα για το κλείσιμο της εργολαβίας και την απόδοση του έργου στο δήμο Αγρινίου. Έτσι γεννήθηκε η σκέψη τα εγκαίνια να γίνουν από τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα σε μία επίσκεψη – αστραπή στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα. Αυτός τουλάχιστον είναι και ο διακαής πόθος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, κάτι που, αν τελικά συμβεί, θα σηματοδοτήσει ίσως πως το Περιφερειακό Συνέδριο δεν θα “εγκλωβιστεί” στην έδρα της Περιφέρειας. Βεβαίως όλα θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα του Συνεδρίου και κυρίως από το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού… Από την άλλη βέβαια και η ημερομηνία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου δεν έχει ακόμη “φιξαριστεί” καθώς άλλες πληροφορίες μεταθέτουν τη διεξαγωγή του για τις αρχές του 2018. Έτσι εξίσου πιθανό, ίσως πιθανότερο, είναι ένα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη να εγκαινιάσει το Κλειστό Γυμναστήριο, η κατασκευή του οποίου κράτησε σχεδόν σχεδόν 20 χρόνια και δυστυχώς σε καμία φάση του δεν απέφυγε μεγάλες ή μικρότερες καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, όταν επισκέφθηκε στις αρχές του 2016 το Αγρίνιο, είχε δεσμευθεί για ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου του 2016. Έστω και μετά από ένα χρόνο, το άλλοτε “φάντασμα” είναι πλέον έτοιμο προς παράδοση και θα δώσει διέξοδο στα αθλητικά σωματεία της περιοχής που “στριμώχνουν” τις ώρες των προπονήσεών τους στο Κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου.