Με τη Novartis επιχειρείται η συγκάλυψη του κυρίως όγκου του σκανδάλου στην Υγεία

Toυ Δημήτρη Παπαδάκη

Μάχεσθαι χρη τον δήμον υπέρ του νόμου όκωσπερ τείχεος
Ηράκλειτος

Το πολιτικό σύστημα σε συνεργασία με την δικαιοσύνη, που ανέκαθεν ποδηγετούσε, αποφάσισε με το σκάνδαλο Novartis, μέσα από την ακατάσχετη σκανδαλολογία που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, να συγκαλύψει την μεγάλη εικόνα του σκανδάλου στο χώρο της Υγείας.

φαρμακευτική δαπάνη

Το πάρτι και το έγκλημα με τα φάρμακα (συνολικά όχι μόνο της Novartis) έγινε στην Ελλάδα και τα στοιχεία δείχνουν πότε έγινε. Από το 2000 μέχρι το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 1 δισ. ευρώ πήγε στα 5 δισ. ευρώ. Ιδίως μεταξύ 2004-2009 έγινε πάρτι.

Το σκάνδαλο Novartis είναι μονάχα μία πολύ – πολύ μικρή αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας. Το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης συνολικά είναι μία σημαντική αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας.  Καμιά όμως κυβέρνηση και κανένας εισαγγελέας διαφθοράς δεν ερευνά το ζήτημα. Και όχι μόνο δεν το ερευνούν, αλλά θέλουν να το αποκρύψουν και να μην το συζητάμε. Βεβαίως είναι ζήτημα πολύ σημαντικό αν τα έχουν “πιάσει” κάποια πολιτικά πρόσωπα, αλλά είναι απείρως σημαντικότερο ότι κάποιοι από κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, ενώ έβλεπαν τις δαπάνες να ξεφεύγουν δεν έκαναν τίποτα…

Τώρα πίσω από τους πηχυαίους τίτλους για το σκάνδαλο Novartis επιχειρείται η συγκάλυψη του κυρίως όγκου της απάτης. Kαι η απάτη αυτή είναι προφανές ότι έχει αυτουργούς πρωτίστως τις φαρμακευτικές εταιρείες, μερίδα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά και απλούς ανθρώπους, καθημερινούς, ορισμένους από εμάς ή σαν κι εμάς. Ο λόγος για τη μεγάλη μερίδα γιατρών που “μοίραζαν” φάρμακα στον λαό σαν να επρόκειτο για κουφέτα, καθώς επίσης φαρμακοποιούς και “ασθενείς”, όπου οι πρώτοι εκτελούσαν συνταγές για τις οποίες πληρώνονταν από τα ταμεία και αντί για φάρμακα παρέδιδαν στους ασθενείς μετρητά ή καλλυντικά… Φυσικά, άλλη είναι ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού, άλλη του γιατρού που τα “έπιανε” για να συνταγογραφεί, άλλη του φαρμακοποιού που εκτελούσε άλλα αντί άλλων συνταγές. Αλλά ευθύνες υπάρχουν παντού!  Γιατί σαν λαός δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να αποδίδουμε πάντα τα δεινά που μας βρίσκουν σε συνωμοσίες… Αυτή είναι η ελληνική χρεοκοπία!