Γ. Βρούτσης: Η γενιά των 327 ευρώ το μήνα είναι η γενιά του Τσίπρα και του Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του Αγρινίου ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ Αγρινίου του κόμματος, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Αμφιλοχία για την κοπή της πίτας του κόμματος.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία χειρίζεται με γνώμονα την εθνική ομοψυχία τα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα τα εθνικά είναι υψίστης σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία, γιατί διαχρονικά ξέρετε ότι ως παράταξη στον πυρήνα της έχει την εθνική συνεννόηση, την εθνική ομοψυχία και πάντα στο DNA της θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, τα ζητήματα με την Τουρκία βρίσκονται στο ζενίθ με ευθύνη κατεξοχήν της Τουρκίας. Η κριτική που ασκήσαμε είναι ότι περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό χθες να εκπέμψει τα τρία μηνύματα τα οποία δεν τον ακούσαμε να τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνομιλία του με τον ομόλογό του πρωθυπουργό της Τουρκίας. Πρώτον, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεύτερον τα Ίμια είναι ελληνικά και τρίτον η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί και δεν μπορεί να ανεχθεί την παραμικρή αμφισβήτηση με οποιοδήποτε τρόπο στα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Σε σχέση με την υπόθεση Νovartis ο Γ. Βρούτσης τόνισε ότι το υποτιθέμενο σε εισαγωγικά μεγάλο σκάνδαλο το μεγαλύτερο του αιώνα όπως ανακοίνωσε και ο κ. Παπαγγελόπουλος έξω από το Μαξίμου αυτές τις μέρες που μεσολάβησαν έχει γκρεμιστεί. “Το αφήγημα του Συριζα στη συνείδηση κατεξοχήν του κόσμου έχει γκρεμιστεί όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη, ότι πρόκειται για μία στημένη σκευωρία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Γ. Βρούτσης τονίζοντας ότι το ζήτημα που αφορά τη διαδικασία τη νομική, ότι δηλαδή δεν έχει υπογραφεί όπως θα έπρεπε με βάση το σύνταγμα η προστασία των μαρτύρων από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Συσχέτισε μάλιστα ο Γ. Βρούτσης την υπόθεση με τους εκλογικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “για τις επικείμενες εκλογές που και για μένα η εκτίμηση είναι ότι εκλογές θα έχουμε τον Οκτώβριο του 2018. Ο σχεδιασμός δεν τους βγήκε και τους βγήκε υπό την έννοια ότι αμέσως μετά το πρώτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο πολύ μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, θορυβήθηκαν, φοβήθηκαν, οπότε ανέσυραν από το συρτάρι αυτό που είχαν σχεδιάσει να φέρουν στην επιφάνεια λίγο πριν τις εκλογές να μας αιφνιδιάσουν, αλλά και αυτή η σκευωρία και αυτοσχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ήδη. Πρόκειται για μία πολιτική σκευωρία και η Νέα Δημοκρατία απαντά και σε αυτή την πρόκληση με μία λέξη με δύο “όλα στο φως”. Για αυτό θα ψηφίσουμε την οποία διαδικασία έρθει στη Βουλή θέλοντας να δείξουμε ότι είναι ακόμα μία φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ που σκοπό έχει να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους”.

Ιδαίτερα καυστικός ήταν ο Γ. Βρούτσης αναφορικά για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Βίζερ. “Αυτό που εμείς ονομάζουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της νεότερης πολιτικής ιστορίας όπως είπε ο κ. Βίζερ χθες ότι όχι 100, αλλά 200 δισεκατομμύρια κόστισε η υπόθεση Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η πιο ενδοτική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα έδωσε όλα, αχρείαστες και άδικες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων. Οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι βιώνουν αυτό το σκληρό οικονομικό περιβάλλον στην τσέπη τους και στη ζωή τους”. Και έφερε ως παράδειγμα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΦΚΑ, στοιχεία Μαΐου του 2017, που “επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας για τις μειώσεις των μισθών”. Ενώ σε σχέση με την ανεργία και τις συντάξεις ο Γ. Βρούτσης τόνισε μεταξύ άλλων: “Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία γενιά των εργαζομένων των 327 ευρώ, αυτά είναι τα στοιχεία, ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνουν 327 ευρώ το μήνα, αυτή είναι η γενιά των 327 ευρώ του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμμένου. Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι βλέπουν οι συντάξεις να εξανεμίζονται και σε λίγους μήνες από σήμερα, συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2018 θα έχουμε μία πολύ σημαντική μείωση των συντάξεων λόγω του νόμου Κατρούγκαλου. Η μείωση των συντάξεων συνδυαστικά μαζί με το αφορολόγητο το οποίο θα έρθει από πρώτη πρώτου του 2020, αν δεν έρθει νωρίτερα, ισοδυναμεί με τη μείωση επιπλέον ενός μισθού για όλους εργαζόμενους, ενώ για τους συνταξιούχους σημαίνει απώλεια συντάξης μία έως τρεις σε ετήσια βάση Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα των πολιτικών του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμμένου”.

Τέλος αναφορικά με τα εργασιακά ο Γ. Βρούτσης τόνισε ότι “έχουμε τη μεγαλύτερη αρνητική ιστορική ανατροπή στην αγορά εργασίας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης δηλαδή μερική και προσωρινή απασχόληση. Όλες οι νέες προσλήψεις βρίσκονται σε μία αντιστοίχιση 60% μερική – προσωρινή, 40% πλήρης απασχόληση. Αυτό είναι μία αρνητική ιστορική ανατροπή αποτέλεσμα της κυβέρνησης που σήμερα έχει η Ελλάδα”.