Στο “Φιλόδημο” προτείνει η ΔΕΥΑ την ολοκλήρωση αποχετευτικών πέριξ της Τριχωνίδας

Την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στους οικισμούς περίξ της λίμνης Τριχωνίδας θα επιδιώξει η ΔΕΥΑ Αγρινίου μέσα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και την πρόσκληση που αφορά την «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπογείων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης».

Συγκεκριμένα το έργο «Ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας – Β’ ΦΑΣΗ» έχει προϋπολογισμό 11.800.000€ πλέον ΦΠΑ και αφορά την β’ φάση των έργων αποχέτευσης των παραλίμνιων της Τριχωνίδας οικισμών τα οποία δεν είχαν χρηματοδοτηθεί από το προηγούμενο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ. Τα προτεινόμενα έργα τα οποία είναι αδειοδοτημέα είχαν μελετηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, η οποία και υλοποίησε την μελέτη αυτή.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή το ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” (ανώτατο ποσό 5.000.000,00€ προ ΦΠΑ) δεν επαρκεί για την κατασκευή του έργου, η οικονομική διαφορά που προκύπτει, ώστε τελικά η προτεινόμενη παρέμβαση να είναι ολοκληρωμένη και λειτουργική, θα καλυφθεί με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Αγρινίου.