Συζητήσεις για την εξεύρεση χρημοτοδότησης για τις Καπναποθήκες Παπαστράτου

Στο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στη συζήτηση που έγινε με εκπροσώπους φορέων τέθηκε επιτακτικά το θέμα της στέγασης του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας και κατ΄επέκταση το ζήτημα της ανακατασκευής των Καπναποθηκών Παπαστράτου, αφού εκεί ο δήμος Αγρινίου σχεδιάζει να παραχωρήσει χώρο για την στέγασή του.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα και τις εκπροσώπους του «Παναιτωλοακαρνάνικου Συλλόγου Γυναικών» που ίδρυσε το Μουσείο. Στη συζήτηση παρενέβη και ο δήμαρχος Αγρινίου εξηγώντας αρχικά ότι το ΕΣΠΑ προβλέπει λίγα χρήματα για κτιριακές δράσεις, αποκάλυψε ότι επίκειται συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη για το θέμα της ανέρευσης χρηματοδότησης.

“Χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για την ανακατασκευή του κτιρίου και δεν μπορούσε να προχωρήσει με τις προσκλήσεις που έρχονταν μέχρι τώρα για την πολιτιστική κληρονομιά γιατί είχαν μέγιστο προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για την στατική επάρκεια του κτιρίου. Χρειαζόμαστε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, έχουμε μιλήσει με τον Περιφερειάρχη, με το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, πάμε τώρα και στο Υπ. Εσωτερικών για να δούμε πως μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε. Πρέπει να πιέσουμε τα πράγματα. Και να δούμε τι θα μοιραστεί ίσως από το ΕΣΠΑ ή μόνο από εθνικούς πόρους, εξετάζουμε και το ΦιλόΔημο, θα δούμε από που μπορεί να γίνει…” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις για την εξεύρευση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή των Καπναποθηκών Παπαστράτου.