4o Σεμινάριο παραδοσιακών χορών διοργανώνει η ΓΕΑ

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου συνεχίζοντας τις πολλαπλές του δραστηριότητες διοργανώνει Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο σεμινάριο που διοργανώνει ο Όμιλος από το 2009 κάτι το όποιο σηματοδοτεί και την εξέλιξη του σε μόνιμο θεσμό για τα πολιτισμικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου.
Άλλωστε τόσο οι αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού όσο και επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του, εγγυώνται για τα καλύτερα αποτελέσματα τα οποία σε κάθε περίπτωση προθέτουν πολύτιμα εφόδια και χρήσιμες εμπειρίες σε όσους παρακολουθούν τις εργασίες του.
Για φέτος και σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά

Ειδικότερα το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά την διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:
Α) «Χοροί και Τραγούδια από την Δυτική Θράκη» από τον κο Γκορόγια Ιωάννη .
Β) «Χοροί και Τραγούδια από την Ήπειρο (Δυτικό Ζαγόρι, Θεσπρωτία) » από τον κο Τζώκα Παναγιώτη.
Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή μουσικό- χορευτική βραδιά στο κέντρο AMARO (περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρηγανά ), με την ορχήστρα του Κώστα Βέρδη και την συμμετοχή με γκάιντα του Στεφούδη Στέφου.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου -Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: info@geagr.gr, gymnastic_group_agrinio@yahoo.gr , καθώς επισης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κο Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ 6977285049.