Συνέλαβαν Αφγανό διακινητή με 26 λαθρομετανάστες καθ’ οδόν για τον Αστακό

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο Αστακό ο Αφγανός διακινητής που μετέφερε 26 λαθρομετανάστες και σκόπευε να τους προωθήσει απο λιμάνι του Αστακού στην Ιταλία…

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στα διόδια Ελευσίνας, συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Παράλληλα αναζητούνται άλλα δυο μέλη του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα οι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν ένα βανάκι, με το οποίο ο Αφγανός επρόκειτο να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το όχημα, στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες, 19 υπήκοοι Αφγανιστάν, έξι Μαρόκου και ένας Αλγερίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Αφγανός αποτελεί μέλος οργανωμένης και δομημένης ομάδας, που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής.