Τέτοια εκπόρνευση !!!

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Δεν είναι πλέον θέμα κρίσης, φτώχειας, μιζέριας, ανέργων, αστέγων, αυτοκτονιών… Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό…

Υπάρχουν δύο ειδών πόρνες: Αυτές που γουστάρουν αυτό που κάνουν και αυτές που δεν γουστάρουν. Και οι δυο βέβαια, έχουν τους λόγους τους για να γουστάρουν ή να μην γουστάρουν… Οι μεν γουστάρουν είτε γιατί καβλώνουν, είτε γιατί θέλουν το χρήμα, οι δε αναγκάζονται συνήθως από κάποιον νταβατζή της ζωής τους (δεν εννοώ τον νταβατζή-γκόμενο). Οι μεν είναι ελεύθερες, οι δε σκλαβωμένες.

Ωστόσο, πλέον υπάρχουν άνθρωποι στη Ελλάδα που δεν τους νοιάζει αυτό καθεαυτό αν θα έχουν αύριο μισθό, αν θα έχουν φάρμακα, αν θα έχουν σχολεία, γηροκομεία, συντάξεις. Υπάρχουν κάποιοι -λίγοι σε σχέση με το σύνολο ακόμα- που θέλουν να έχουν ελευθερία… Δεν γουστάρουν να είναι πόρνες!!!

Οι σκεφτόμενοι άνθρωποι αυτής της κοινωνίας τα προηγούμενα της κρίσης χρόνια με μελαγχολία έβλεπαν τα κόμματα στη βουλή -κυρίως τα δυο μεγάλα-, ενώ στην ουσία συμφωνούσαν σε κάποια πράγματα, τα μικροκομματικά συμφέροντά τους δεν τα αφήναν να προχωρήσουν π.χ σε μια συνταγματική αναθεώρηση… Σε ένα τέτοιο πλαίσιο για παράδειγμα έγινε η τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2008. Τότε λοιπόν λέγαν οι σκεπτόμενοι : “τι κρίμα να μην συμφωνούν, να προχωρήσουν δυο-τρία σωστά πράγματα για τη χώρα”.

Η προχθεσινή συμφωνία στο Eurogroup αναγκάζει την Ελλάδα να κάνει Συνταγματική Αναθεώρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δανειστές θα έχουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Σημειολογικά αυτό το ανακοίνωσε πρώτος ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τέτοια εκπόρνευση!!!

Κάποτε οι Έλληνες πολεμάγανε για το Σύνταγμα, στην εποχή του Μακρυγιάννη, στο Εθνικό Διχασμό, στη Δικτατορία. Πολεμάγανε για το Σύνταγμα, γιατί στην ουσία ήταν γραμμένο απάνω στη σημαία… Ε-λευ-θε-ρί-α -ή- Θά-να-τος. Τη σημαία όμως την πήρε ο αέρας του Παγκάλου (του νεότερου) εκείνο το βράδυ στα Ίμια. Προχθές στο Eurogroup πήρανε και το Σύνταγμα. Κι αν τα πήρανε, εμείς καθόμαστε… Σαν πόρνες!!! Διάλεξε λοιπόν, τίμιε αναγνώστη, σε ποιά κατηγορία πόρνης ανήκεις. Γουστάρεις ή δεν γουστάρεις;;;

Ελπίζω να μην απάντησες… Το ερώτημα ήταν παγίδα! Η σωστή απάντηση είναι : Θρηνώ

ΥΓ : την εποχή που οι Έλληνες πολεμάγανε, θρηνούσαν κάπως έτσι:

Εγώ για το χατίρι σου τρεις βάρδιες είχα βάλει,
είχα τον ήλιο στα βουνά και τον αητό στους κάμπους
και το βοριά το δροσερό τον είχα στα καράβια.
Μα ο ήλιος εβασίλεψε και ο αητός απεκοιμήθη
και το βοριά τον δροσερό τον πήραν τα καράβια.
Έτσι του δόθηκε του Χάρου και σε πήρε…