Κωστούλας και Λεμονής βγάζουν τα “κάστανα από τη φωτιά” για τον Παναιτωλικό

Η νίκη του Παναιτωλικού στην Ξάνθη, απέδειξε πολλά… Πρώτα από από όλα μας έδειξε πόσο άσχημη χρονικά ήταν η αποπομπή του Τεννέ! Ήταν λάθος χρόνος να αλλάξει ο προπονητής, όταν ο Λεμονής χωρίς να κάνει ουσιαστικά ούτε μια προπόνηση με την ομάδα του, καλούνταν να δώσει μέσα σε 9 μέρες τρία παιχνίδια κρίσιμα και μάλιστα με αντιπάλους με τους ο Παναιτωλικός είχε τον ίδιο στόχο : την παραμονή!

Ο Τάκης Λεμονής εκμεταλλευόμενος και την διακοπή του πρωταθλήματος, γνώρισε μέσα από τις προπονήσεις μέσα το υλικό που έχει στα χέρια του και κατάφερε στη Ξάνθη να παρουσιάσει μια ομάδα, τόσο βελτιωμένη, όσο έφτανε να πάρει απέναντι στη ντεφορμέ Ξάνθη το διπλό. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν αρκετά βελτιωμένη, κυρίως όσο αφορά την αλληλοκάλυψη, ενώ το διαφορετικό σχήμα σε συνδυασμό και με το ανακάτεμα της τράπουλας από την πλευρά του Λεμονή έδωσε στην ομάδα άλλον αέρα…

Ωστόσο μην τρελαθούμε, ο Παναιτωλικός δεν έπιασε καμία φοβερή επίδοση… Στο δεύτερο ημίχρονο παρ’ όλο που αγωνίζονταν με παίχτη παραπάνω οι παίχτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από δυο πάσες. Ακόμη και ατομικά να κρίνεις κανείς τον κάθε παίχτη δεν θα δεις κάνενα που να έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναιτωλικού. Ακόμη και ο χρυσός σκόκερ Άντι δεν σε έκανε να τρίβεις τα μάτια σου, οπωσδήποτε βέβαια δεν υπήρξε και αρνητικός.

Εκτός από αυτά υπάρχει το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Εκεί κυριαρχεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φ. Κωστούλας! Ο άνθρωπος αυτός είναι απίστευτος! Κάνει το παν για σωθεί η ομάδα και να σώσει βέβαια και τα λεφτά που έχει βάλει ήδη… Γι αυτό και δίνει ακόμη πιο πολλά! Το πριμ των 20 χιλιάδων € που, όπως ανακοίνωσε, θα δώσει για κάθε νίκη από εδώ και πέρα με την προϋπόθεση η ομάδα να σωθεί ήταν ό,τι δεν είχε κάνει μέχρι τώρα ο Κωστούλας! Όλα τα άλλα τα έκανε… Το χειμώνα έκανε μεταγραφές, άσχετα αν δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ή αν δεν μπόρεσαν να αποδώσουν άμεσα 100%, σημασία έχει ότι έσπρωξε χρήμα, πρόστιμο έβαλε, προπονητή άλλαξε… ε, τώρα δίνει και πριμ. Ένα πριμ που αν ο Παναιτωλικός εκτός από τη νίκη στη Ξάνθη κάνει άλλες πχ τρεις νίκες για κάποιους ποδοσφαιριστές θα ισοδυναμεί με μεγάλο ποσοστό του συμβολαίου τους!

Ένα ακόμη έξω αγωνιστικό κομμάτι είναι και η διαιτησία… Εμάς η ανακοίνωση του Παναιτωλικού πριν το ματς με την Ξάνθη, μας ξένισε ως προς το χρόνο της. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται λειτούργησε! Τέτοιο 50-50 είχαμε χρόνια να δούμε στον Παναιτωλικό!

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η νίκη μπορεί να βοηθήσει πολύ τους παίχτες όσο αφορά την ψυχολογία τους, βοήθησε ήδη την ψυχολογία του κόσμου, και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα στο group των ομάδων που κινδυνεύουν προστέθηκαν και άλλες (Εργοτέλης, Πανιώνιος). Αυτό σημαίνει ο Παναιτωλικός μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Όμως η μάχη συνεχίζεται…