Σύσκεψη στη περιφέρεια για το Jessica

Οι δυνατότητες που απορρέουν από την λειτουργία του Ταμείου Jessica το οποίο, ως γνωστόν, αφορά δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα συζητηθούν αύριο το μεσημέρι, σ’ ευρεία σύσκεψη που συγκαλείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και με την συμμετοχή Δημάρχων επτά Δήμων της Περιφέρειας, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας η οποία έχει αναλάβει και την διαχείριση του Ταμείου.

Η σύσκεψη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας (1ος όροφος) και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Η πρωτοβουλία Jessica στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπτυξης και οι δράσεις της χρηματοδοτούνται μετά την σύνταξη σχεδίων αστικής ανάπλασης στα οποία θα προτείνονται οι υλοποιήσεις έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα.

Στις 9 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, παρόντων του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, υπεγράφη και η επιχειρησιακή συμφωνία για την δημιουργία του Ταμείου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την αξιοποίηση των πόρων (15 εκατομμύρια ευρώ) που έχουν δεσμευθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ίδιο Ταμείο θα διαχειριστεί τους διατιθέμενους πόρους για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς και πόρους 10 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για Περιφέρειες του «Στόχου 1», στις οποίες περιλαμβάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.