Αρσακειάδα ο Μπαμπινιώτης

Του Δημήτρη Παπαδάκη
Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης είναι αναμφίβολα ένας σημαντικός άνθρωπος, με μεγάλη προσφορά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα. Είναι ένας πραγματικός πνευματικός άνθρωπος…

Σήμερα, που δεν έχει ένα μήνα που ανέλαβε υπουργός παιδείας, καταλήγω με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως δεν διαφέρει καθόλου από τους φελλούς πολιτικούς μας. Το γεγονός ότι δέχτηκε να συμμετάσχει στη δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου τα λέει όλα, αλλά ας έρθουμε και σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Ως υπουργός ο Καθηγητής απελευθέρωσε τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία… Για να εξυπηρετήσει το μαγαζάκι του, το Αρσάκειο.

Δεν είπε τίποτα όταν έκαναν τα αποθεματικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ ομόλογα και τα κούρεψαν…
Είπε πως θα αλλάξει το νόμο (που κακώς δεν εφραμόζεται) στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της κάστας του και το δεύτερο μαγαζάκι του, το καθηγητιλίκι. Λειτούργησε ως “συνδικαλιστής” του επαγγελματικού χώρου από τον οποίο προέρχεται και οχι ως Υπουργός της πολύπαθης Παιδείας των Ελλήνων. Η πανεπιστημιακή νομεκλατούρα των καθηγητάδων είναι βασική υπαίτια για την οσμή βόθρου που αναδύουν τα πανεπιστήμιά μας, μόνο που μέσα σε αυτή υπάρχουν και μερικά σκατά επιχρυσωμένα… για να πιστεύει το popolo πως δεν είναι όλοι ίδιοι… Ένα τέτοιο επιχρυσωμένο σκατό είναι και ο Μπαμπινιώτης!

Κλείνω αναφέροντας πως -σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks- ο νέος υπουργός Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης έδινε αναφορά στην Πρεσβεία και ζητούσε τη βοήθεια των Αμερικανών για να προωθηθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Τελικά με το γλείψιμο στους Αμερικανούς έγινε και υπουργός…

Εν ολίγοις ο Μπαμπινιώτης δεν τίποτε άλλο από μια …αρσακειάδα* (διόλου τυχαίο)

*Αρσακειάδα :η μαθήτρια του Αρσακείου, η οποία έχει εκπαιδευτεί με προσοχή κι αυστηρότητα σε θέματα ήθους, αγωγής και τρόπων συμπεριφοράς /(με την ειρωνική έννοια) αυτή που φέρεται σαν δήθεν αρσακειάδα και χαρακτηρίζεται από σεμνοτυφία, ενώ πρόκειται για ελευθέρων ηθών γυναίκα.