Independent: Η Ελλάδα πιθανόν να αναζητήσει ισπανικού τύπου διάσωση για τις τράπεζες

Την πιθανότητα να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, προκειμένου να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες, ακολουθώντας τα χνάρια της Ισπανίας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Ο Independent προσθέτει ότι αυτό υπάρχει περίπτωση να συμβεί, παρά τα όσα πακέτα δισεκατομμυρίων έχει πάρει μέχρι σήμερα η Ελλάδα.Επικαλείται ελληνική κυβερνητική πηγή, η οποίο φέρεται να ανέφερε πως στόχος των κυβερνώντων είναι να «ελαφρύνει» τα οικονομικά της βάρη, ώστε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και ανάμεσα στους τρόπους που εξετάζονται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι και η περαιτέρω διαγραφή του χρέους ή «μία δυναμική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η ίδια κυβερνητική πηγή είπε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε νέες περικοπές, μόνον εάν υπάρξουν τα ανάλογα «ανταλλάγματα» από την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει νέα αυστηρά μέτρα περικοπών, με την προϋπόθεση ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της χώρας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και διαφορετικά σενάρια» δήλωσε η κυβερνητική πηγή, υπονοώντας με αυτόν όρο ότι η Ελλάδα θα μπορύσε να αναζητήσει μια τραπεζική διάσωση, αντίστοιχη με αυτή της Ισπανίας.

πηγή : ethnos.gr