Να παραμένουμε τριτοκοσμικοί και να μας υποβαθμίζουν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Σήμερα το σχέδιο “Αθηνά” παρουσιάζεται στη βουλή όχι για να ψηφιστεί αλλά για να ενημερωθούν απλά οι βουλευτές. Έξω από τη βουλή οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας και οι φορείς δίνουν μια τελευταία μάχη -που μοιάζει περισσότερο για την τιμή των όπλων- για να διατηρηθούν το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Οι μεγάλοι απόντες από τις μάχες είναι ως συνήθως οι περισσότεροι από τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως οι κυβερνητικοί, άλλοι επειδή δήθεν ασχολούνται με τα υπουργικά τους καθήκοντα και άλλοι επειδή το αριστερό προφίλ της ιδεολογίας τους δεν τους αφήνει να ασχοληθούν με μπανάλ… τοπικά θέματα. Υπάρχουν βεβαια και αυτοί που αρκούνται να λένε πως κατέθεσαν τη δική τους πρόταση, που όμως πότε η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να την στηρίζουν…

Όχι βέβαια, δεν τους καλούμε να παραιτηθούν, ούτε να ανεξαρτοποιηθούν από τα κόμματά τους, ούτε να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Τους καλούμε να μας πουν τι θα κάνουν για το νόμο… Τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο μετά από 10χρόνια κατασκευής δεν είναι επιτυχία, οι φυλακές στο Ματσούκι δεν είναι επιτυχία, ούτε διεκδίκηση.

Στο διάολο να πάνε και τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μπορεί κάποιος να διεκδικήσει για το νόμο την ουσιαστική αξιοποίηση του Πλατυγιαλιού; Την άμεση λύση για τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία μιας και τα λεφτά του ΕΣΠΑ κάθονται; Την ολοκλήρωση του φράγματος Αχυρών; Την αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Αγρίνιο; Την κατασκευή οδικών έργων όπως ο δρόμος Αγρίνιο – Θέρμο – Ναύπακτος; Αγρίνιο – Καρπενήσι; η σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια Οδό; την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και τη συνδεσή της με το Αγρίνιο; την αξιοποίηση του λιμανιού στο Μεσολόγγι; την υλοποίηση του προγράμματος “Ανάσα” για το Αμβρακικό;

Να μην έχουμε λύσει κανένα από τα βασικά προβλήματα υποδομών, να παραμένουμε τριτοκοσμικοί και να μας παίρνουν τα τμήματα του ΤΕΙ από το Μεσολόγγι και τα υποβαθμίζουν τα τμήματα του Αγρινίου πάει πολύ! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν οι βουλευτές μας!

Πριν λίγα χρόνια οι βουλευτές στην Κρήτη απειλούσαν πως θα ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή, που είχε ισχνή πλειοψηφία, για το εκεί Εφετείο… Και βέβαια ο Καραμανλής ήταν εύκολο θύμα για να τον εκβιάσει κανείς. Οι αιτωλοακαρνάνες βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, που έχει πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία από εκείνη του Καραμανλή, μπορούν κάλλιστα να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση χωρίς μάλιστα να πάρουν και το κρίμα στο λαιμό τους ότι οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές. Αντιθέτως παίρνουν εύκολα το κρίμα στο λαιμό τους για την υπανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.

ΥΓ: Στην τελευταία περιοδεία στο Αγρίνιο της Ντόρας Μπακογιάννη ως αρχηγού της ΔΗΣΥ, ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε για το Πανεπιστήμιο και της θύμησε πως η Κρήτη τα έχει όλα και εμείς εδώ τίποτα. Και τότε η Ντόρα με το γνωστό μητσοτακέϊκο χαμόγελο αντέτεινε πως η Κρήτη είχε μαχητικούς πολιτικούς….

Δ.Π