Πόσο έχουμε ξεπέσει;

Σάλος έχει γίνει στο ίντερνετ με τις και καλά “ρατσιστικές” δηλώσεις της Κικής Δημουλά. Να τονίσουμε ότι η ποιήτρια διαμένει στην Κυψέλη χρόνια τώρα…

Οι δηλώσεις που ξεσήκωσαν θύελλα ήταν οι εξής :  “Μην ξεχνάμε πως οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ ήταν λόγω της φτώχειας των χωρών εκείνων. Ηλθαν να ζήσουν εδώ πέρα. Οι ξένοι (οι Αλβανοί τουλάχιστον) επιστρέφουν βέβαια στις πατρίδες τους. Το μόνο που κάνω για την Κυψέλη είναι να ζω ακόμη εκεί.

Θα πρέπει να το πούμε πάντως και αυτό, πρέπει να πω όμως ότι είναι και ένας συνεχής κίνδυνος, κινδυνεύουν οι ντόπιοι από κλοπές φοβερές ακόμη και στον δρόμο.

Σας λέω ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Πυθίας 42 ήταν το πατρικό μου όπου ζει σε ένα διαμέρισμα η αδελφή μου. Δύο φορές την πήγαν στο νοσοκομείο, δύο φορές την παραμόρφωσε ένας έξω από το σπίτι διότι δεν έβρισκε τα κλειδιά για να μπει μέσα…

…Την πρώτη φορά και εκείνη και τον άνδρα της επί δύο ώρες τους έκλεισαν το στόμα, τους έκλεισαν στο μπάνιο και έκλεβαν το σπίτι ανενόχλητοι.

Περιορισμένα περιστατικά ναι αλλά ο φόβος είναι απεριόριστος. Δεν θέλω να πω ότι οι ξένοι της Κυψέλης είναι και ληστές…

Πάντως εάν πάει κανείς στην πλατεία της Κυψέλης, δεν έχει χώρο να πατήσει. Στα δε παγκάκια κάθονται άνθρωποι ξένοι – πολύ φυσικό βέβαια πώς να περάσουν την ώρα τους – και παίζουν κάτι δικά τους χαρτιά και με χαρτάκια γεμίζει ο τόπος.

Βεβαίως οι Κυψελιώτες έχουν εκτοπιστεί, αυτό είναι μια πραγματικότητα, βεβαίως τους αγάπαμε τους ξένους αφού φύγαν από εκεί για έλθουν και να ζήσουν να δουλέψουν αλλά κάπως πρέπει να μοιραστούν οι χώροι…”

Αυτές ήταν οι δηλώσεις της ποιήτριας που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων…Κάποιοι μάλιστα αγνοώντας την μορφή της την χαρακτήρισαν φασίστρια, ψευτοποιήτρια κλπ κλπ…Τι να πει κανείς όμως; Αυτοί είναι οι Νεοέλληνες…Βρίζουν την Δημουλά γιατί είπε αυτά που είπε -και μεταξύ μας τώρα σιγά τι είπε- κι από την άλλη έχουν 3ο κόμμα την Χ.Α…

Γ.Κ.