Στην υγειά σας βρε παιδιά

Του Δημήτρη Παπαδάκη
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λέει ο σοφός λαός, πράγμα που αποδεικνύει το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση. Μια κίνηση που θυμίζει άλλα καθεστώτα… Προφανώς και δεν συμφωνεί κανείς λογικός άνθρωπος που να του αρέσει ότι θα προστεθούν στα εκατομμύρια της ανεργίας άλλοι 2656 άνθρωποι μέσα σε μια νύχτα. ΌΜΩΣ αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέπουμε το τι εστί ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι η επίσημη προπαγάνδα της κάθε κυβέρνησης και αυτό δεν είναι δημόσια τηλεόραση. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει.

Μετά από τη χθεσινή αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που ξαφνικά λύθηκε η γλώσσα τους ΜΟΝΟ όταν η απόλυση χτύπησε την πόρτα τους, αλλά σιωπούσαν όταν η απόλυση χτύπησε την πόρτα δυο εκατομμύριων ανθρώπων… κανείς εχέφρων δεν μπορεί να τους υποστηρίξει. Αυτό δεν είναι δημόσια τηλεόραση! Όταν μας έβαζαν βίαια στο Μνημόνιο, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ήταν παπαγαλάκια του ΓΑΠ. Όταν παρέδιδαν πραξικοπηματικά τα Ίμια, αποθέωναν τον καταλληλότερο Σημίτη. Όταν καταληστεύονταν τα ασφαλιστικά ταμεία με το κούρεμα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μας έλεγαν ότι ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει και πως θα κάνει κόμμα. Όταν ξεπουλούσαν την Αγροτική Τράπεζα, αυτοί “έπαιζαν” Στουρνάρα και κυβέρνηση. Και όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ξεπουλούσαν τον λαό, οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΕΡΤ και οι φτωχοί κάμεραμαν κάνανε τουμπεκί… Σήμερα ήρθε η σειρά τους και δυστυχώς μαζί με τα ξερά (δημοσιογράφοι) καίγονται και τα χλωρά (τεχνικοί)!

στην υγεία μαςΝαι στην ΕΡΤ υπήρχαν ποιοτικές εκπομπές, ναι η ΕΡΤ ήταν ένα σημείο επαφής με την πατρίδα για τον απόδημο ελληνισμό. Αλλά ας μην μας πιάνει ο πόνος τώρα για τον απόδημο ελληνισμό, γιατί όταν ο απόδημος ελληνισμός έδινε μάχη για την επιστολική ψήφο, κανένα μα κανένα κόμμα δεν σήκωσε παντιέρα. Προφανώς γιατί ο απόδημος ελληνισμός δεν είχε ανάγκη από ρουσφέτια των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ούτε μασάει από τις αριστερίστικες φανφάρες. Από την άλλη την ΕΡΤ την διευθύνει ο διορισμένος από τη ΝΔ Αιμίλιος Λιάτσος, ο άνθρωπος που πήρε αποκλειστική συνέντευξη στη Τζούλια την μέρα που βγήκε το dvd και εξαναγκάστηκε από το δικαστήριο να ζητήσει συγνώμη από τον Καμμένο για τη λάσπη που έριξε πέρυσι πριν από τις εκλογές. Τι να υπερασπιστώ; Το Λιάτσο ή τον Τζώνυ Καλημέρη και τον εκάστοτε διορισμένο από τη κυβέρνηση διευθυντή; Ακόμη στην ΕΡΤ υπάρχουν και οι λούμπεν τηλεταβέρνες του Σπύρου Παπαδόπουλου που στοιχίζει 60.000 ευρώ η κάθε εκπομπή. Σιγά μην κλάψουμε την στιγμή που πεθαίνουν αβοήθητοι καρκινοπαθείς και συνταξιούχοι για το “Στην Υγειά μας” που έβρισκε καταφύγιο να το παίξει culturable και πνευματικός άνθρωπος ο κάθε πικραμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης που σιωπούσε όσο το σύστημα του έδινε το Ηρώδειο και ρολάκια στο Εθνικό Θέατρο. Οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια κατέστησαν την ΕΡΤ κωλοχανείο από κομματόσκυλα, προπαγανδιστές δημοσιογράφους και όλο το κηφηναριό του κάθε δημοσιοσχεσίτη. Αυτό το πράγμα δεν αξίζει να το υπερασπιστεί κανείς. Τους ανθρώπους των 800 και 900 ευρώ που δούλευαν εκεί αξίζει να υπερασπιστείς. Όπως αξίζει να υπερασπιστεί κανείς και τους ανέργους και τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Αλλά για αυτούς οι αριστερούληδες και οι κρατιστές δεν έσκισαν τα καλσόν τους, όπως για την ΕΡΤ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ή ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις μόνο τα καθεστωτικά κανάλια του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κοντομηνά και του Αλαφούζου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαιρόμαστε που πλέον μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν υπάρχει στην Ελλάδα κανάλι με νόμιμη άδεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι άλλη μια απόδειξη ότι έχουμε χούντα. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξεκινήσουμε επανάσταση για την ΕΡΤ… Έλεος! Για να υπερασπιστούμε κάτι θα πρέπει πρωτίστως αυτό να έχει το ηθικό έρεισμα και δυστυχώς η ΕΡΤ και οι της ΕΡΤ δεν το έχουν, αφού τόσα χρόνια ήταν πλυντήριο εγκεφάλων. Δυστυχώς τόσα χρόνια κύριοι της ΕΡΤ, συμμετείχατε στο “γλεντοκόπι”… Στην υγειά σας βρε παιδιά!