Τα ΜΑΤ έφτασαν μέχρι και το Αγ. Όρος

Δεν το πίστευα μέχρι που το διάβασα εκτενώς. Τα ΜΑΤ μπαίνουν πλέον παντού. Ούτε άβατο ούτε άσυλο ούτε τίποτα. Συγκεκριμένα άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν επέμβαση νωρίς το πρωί στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους.

Οι μοναχοί ταμπουρώθηκαν στο κονάκι για να ανακόψουν την επέμβαση των ΜΑΤ πέταξαν στουπί προς τις αστυνομικές δυνάμεις! «Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια.

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής.

Παρόλαυτα οι ζηλωτές μοναχοί επικοινώνησαν με το νομικό τους σύμβουλο ο οποίος τους ενημέρωσε ότι για να ανοίξουν την πόρτα θα πρέπει να τους το ζητήσει εισαγγελέας με ειδικό ένταλμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ένταλμα υπήρχε, όχι, όμως, ο εισαγγελέας.

Να δούμε μέχρι που αλλού θα φτάσουν τα ΜΑΤ. Μέχρι που θα τους τραβολογάνε.

Γ.Κ.