Η ΔΗΜΑΡ μας απαντά

Απάντηση μας έστειλε η ΔΗΜΑΡ για το σχόλιό μας με τίτλο ΔΗΜΑΡίστικα… Ωστόσο αισθνόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε σε όσα μας καταμαρτυρεί η ΔΗΜΑΡ στο τέλος της ανάρτησης.

Αναλυτικά και αυτούσια η απάντηση της ΔΗΜΑΡ :
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι σας ενόχλησε στις δύο ανακοινώσεις μας και αν και είσθε ενημερωτικό site, βγάζετε τόση χολή εναντίον της Δημοκρατικής Αριστεράς.Βέβαια η δεοντολογία λέει οτι πρίν απο κάθε σχολιασμό πρέπει να προηγείται η αυτούσια παράθεση του κειμένου το οποίο σχολιάζετε. Κάντε το λοιπόν και οι άνθρωποι που επισκέπτονται την σελίδα σας θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπερασματά τους. Επειδή δεν θέλουμε να πιστεύουμε οτι είσθε κακόπιστοι απεναντί μας, αλλά απλώς δεν κατανοήσατε αυτά που γράψαμε, σας διευκρινίζουμε τα παρακάτω.

Α) Όσον αφορά το πάρκο, εμείς δεν ζητήσαμε ενημέρωση για τον ευατό μας αλλά για την κοινωνία την οποία εμείς θέλουμε ελεύθερη και ακηδεμόνευτη απο κάθε είδους διαμορφωτές της της κοινής γνώμης.
Εμείς πιστεύουμε στους θεσμούς και εν προκειμένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία επίσης θέλουμε απέναντι στην κάθε μορφής αυθαιρεσία και συνεργάτη του πολίτη. Εμείς δεν κρύψαμε την θέση μας για την ανάπλαση του πάρκου και με παρησία και ευθύτητα την διατυπώνουμε στην ανακοίνωση που εσείς δεν καταδεχτήκατε να δημοσιεύεσεται, τονίζοντας οτι πιστεύουμε στην ανάγκη βελτίωσης της επισκεψιμότητας και της λειτουργικότητας του πάρκου και οτι το έργο το οποίο εξασφαλίζει αυτές τις προυποθέσεις είναι πρός το συμφέρον της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.

Β)Όσον αφορά την ανακοινωσή μας για τα καπνά και την Phillip Moris, εδω επίσης δεν καταλαβαίνουμε τι σας ενόχλησε και αρνηθήκατε να μας κάνετε την τιμή να δημοσιέυσετε την ανακοινωσή μας. Μήπως το γεγονός οτι ο λόγος μας δεν είναι ξύλινος και καταγγελτικός? Σας κακοφάνηκε που συναρτάμε τη χρησιμότητα της επένδυσης με την υποστήριξη και ανάπτυξη της καπνοκαλλιέργειας στο νομό μας,και δεν την εξορκίζουμε ασυζητητί επειδή θα φέρει καπνά απο Βουλγαρία και Σκόπια?
Σας κακοφάνηκε επειδή κατονομάζουμε με το ονομά τους τους υπεύθυνους της εξαφάνισης της καπνοκαλλιέργειας και θυμίζουμε στη νέα γενιά την σημασία που είχε ο καπνός για την Αιτ/νια, πρίν την εν μία νυκτί απόφαση για την πλήρη αποσύνδεση παραγωγής και επιδότησης?
Σας κακοφάνηκε που εξηγούμε στην ανακοινωσή μας τις προοπτικές που έχει η καπνοκαλλιέργεια και το ρόλο που μπορεί να παίξει για την ανάπτυξη στην Αιτ/νια, εφ όσον γι αυτό ενδιαφερθούν οι παραγωγικοί φορείς της Αιτ/νιας?
Γιατί εμείς πιστεύουμε περισσότερο στο ρόλο των ενεργών πολιτών και φορέων και λιγότερο στο κράτος.
Εμείς έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε, απο όσα μπορύν να εκτεθούν σε μια σύντομη ανακοίνωση ενός κομματικού φορέα, και αυτά θα τα πούμε όταν έλθει η ώρα και αυτό θα γίνει σύντομα.
Εμείς πάντως ευχόμαστε και πάλι αυτή η εξαγγελία να μην είναι επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης όπως γράφουμε στην ανακοίνωση, και απο εσάς εάν θέλετε να είστε συνομιλητές μας και αποδέκτες των θέσεων μας, να σεβόσαστε τον θεσμικό σας ρόλο και να ανακοινώνετε αυτούσια τα κείμενα που σας στέλνουμε. Αυτά ισχύουν προφανώς για τη σημερινή μας απάντηση και για τις δύο ανακοινώσεις που αυτή αφορά.

ΑγρίνιοCulture.gr : Μας λέει λοιπόν η ΔΗΜΑΡ στην απάντησή της ότι “Εμείς δεν κρύψαμε την θέση μας για την ανάπλαση του πάρκου και με παρησία και ευθύτητα την διατυπώνουμε στην ανακοίνωση που εσείς δεν καταδεχτήκατε να δημοσιεύεσεται“… Αντιπαρερχόμαστε τα ορθογραφικά λάθη και τα αγγλιστί ερωτηματικά στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και απαντάμε πως η ανακοίνωσή της για το Πάρκο δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα που μας εστάλη και μπορεί να την δει δημοσιευμένη αυτούσια εδώ. Άρα η ΔΗΜΑΡ ψεύδεται στην ανακοίνωσή της και πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί το κάνει…
Όπως δεν ξέρουμε γιατί συνεχίζει να μην παίρνει θέση στο απλό ερώτημα : είναι υπέρ της ανάπλασης με αυτή ή με άλλη μελέτη;;; Γιατί από τις αντιδράσεις του κόσμου αυτό το ερώτημα προκύπτει…

Πράγματι την ανακοίνωσή της για την Philip Moris δεν την δημοσιεύσαμε. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε στο κόμμα της Αριστεράς της Ευθύνης ότι δεν ζούμε σε κάποιο ιδότυπο καθεστώς (τύπου Άσαντ, Χομεϊνί, Τσαουσέσκου, Χίτλερ, Μουσουλίνι ή Στάλιν) για να είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε και μάλιστα αυτούσιες τις ανακοινώσεις οποιουδήποτε. Θεωρήσαμε λοιπόν και για λόγους επικαιρότητας ότι το θέμα του πάρκου είναι πιο φλέγον, πιο άμεσο και αφού ως μέσο έχουμε δώσει στο θέμα αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δημοσιεύσουμε και την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, ώστε να υπάρχει δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα μας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα απόψεων από τα κόμματα. Αντιθέτως για την Philip Moris η κρίση ήταν μας διαφορετική όχι απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, αλλά απέναντι στο θέμα. Εξάλλου για να σχολιάσουμε την ανακοίνωσή της πήραμε μια χαρακτηριστική έκφραση από την ανακοίνωσή της, όπως κάνουν όλα τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Εκεί όμως δεν είδαμε να στέλνει διαμαρτυρίες η ΔΗΜΑΡ… Τέλος επειδή η ΔΗΜΑΡ στην απάντησή της λέει “Σας κακοφάνηκε επειδή κατονομάζουμε με το ονομά τους τους υπεύθυνους της εξαφάνισης της καπνοκαλλιέργειας” παραθέτουμε την ανακοίνωσή της, αλλά ονόματα δεν βλέπουμε… Αν τολμά η ΔΗΜΑΡ ας κατονομάσει το μεγάλο αγροτοσυνδικαλιστικό φορέα της περιοχής που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και στον οποίο μετέχει και επιφανές μέλος της… (ΥΓ: “κατονομάζω με το όνομά τους”, είναι λάθος έκφραση, είναι πλεονασμός. “Κατονομάζω”, σκέτο αρκεί…)

Η ανακοίνωσή της ΔΗΜΑΡ για την Philip Morris:
Η αξιοποίηση του συγκροτήματος καπναποθηκών ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στη Μεγ. Χώρα Αγρινίου από την Philip Morris δημιουργώντας στις εγκαταστάσεις αυτές των 58.000 τ.μ. ένα πανευρωπαϊκό αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση και διακίνηση ανατολικού τύπου καπνών, είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία εφόσον συνοδευτεί με το ανάλογο ενδιαφέρον της μεγάλης αυτής πολυεθνικής εταιρείας για την υποστήριξη της καπνοκαλλιέργειας στο νομό Αιτωλ/νίας.
Πρόκειται άλλωστε για μια υπόθεση αποκατάστασης μιας αδικίας σε βάρος του παραγωγικού κόσμου της Αιτωλ/νιας, ο οποίος πλήρωσε τις λαθεμένες πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συνδικαλιστικών αγροτικών ηγεσιών.
Ο καπνός για την Αιτωλ/νια ήταν η κύρια συναλλαγματοφόρος και αναπτυξιακή παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα που πάνω της στηρίχθηκαν πολλές γενιές αγροτών, εργατών, επαγγελματιών κ.τ.λ. Το παραγωγικό brand name που ήταν ο καπνός για το Αγρίνιο και τις γύρω καπνοπαραγωγικές περιοχές εγκαταλείφτηκε εν μια νυκτί όταν κάποιοι ανεύθυνα αποφάσισαν την πλήρη αποσύνδεση της παραγωγής από την επιδότηση των καπνών.
Σήμερα που η οικονομική κρίση αφενός και η ψήφιση από την ΕΕ της οδηγίας με την οποία απαγορεύεται η χρήση χημικών πρόσθετων αρωματικών ουσιών στην σιγαρετοβιομηχανία αφετέρου, στρέφει κάθε μέρα και περισσότερους έμπειρους στην καπνοκαλλιέργεια αγρότες προς την καλλιέργεια αρωματικών καπνών, αποτελεί ευνοϊκή συγκυρία και πρόκληση για τους παραγωγικούς φορείς της Αιτωλ/νιας (Αυτοδιοίκηση, αγρότες, Επιμελητήρια κ.τ.λ. ) η αξιοποίηση προς όφελος των αγροτών και όχι μόνο αυτής της απόφασης της Philip Morris.
Αρκεί αυτή η απόφαση να μην αποτελεί απλά και μόνο άλλη μια σελίδα της επιχείρησης success story για τις ανάγκες των επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κυβέρνησης.