Πορταίτο και Περιβαλλοντικός φωτισμός – με τον Βασίλη Αρτίκο

Η ποιότητα του φωτός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ο φωτογράφος στο μυαλό του. Είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος σε αυτό που λέμε φωτισμός και καθορίζει πώς θα φαίνεται το θέμα.
Η ποιότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πόσο σκληρό ή μαλακό είναι το φώς. Η δυσκολία έγκειται στις διαφορετικές, συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού: φωτογραφία μπορεί να ληφθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, το πρωί ή το βράδυ, μερικές φορές σε μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Το Παραδοσιακό Καλιτεχνικό Εργαστήρι , μέσω της ομαδας Φωτογραφίας του Art8 σας καλει την πεμπτη 19/12 στις 21.00 στις αιθουσες του Συλλόγου στην οδό Γαλανη 4 σε ένα σεμινάριο φωτογραφίας με τον γνωστό φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Αρτίκο:
Ένας από τους σημαντικότερους έλληνες καλλιτέχνες φωτογράφους.
Εργάζεται ως καθηγητής Λογιστικής στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου .
Ταξίδεψε σε πολλές χώρες και αιχμαλώτισε με την ευαίσθητη ματιά του σπάνιες εικόνες . Η σχέση του με το Μεσολόγγι , την πατρίδα του, είναι σχεδόν ερωτική . Λατρεύει τον τόπο του, αναπνέει την φρεσκάδα της λιμνοθάλασσας συντροφιά με τους ψαράδες στις πελάδες .
Κάθε στιγμή γι’ αυτόν είναι δώρο Θεού. Η βροχή , τα ταραγμένα νερά , ο δυνατός άνεμος , τ’ ατέλειωτα σμήνη των πουλιών , τα αποκόσμια δειλινά , οι αλυκές , όλα γι’ αυτόν είναι εικόνες και χρώματα του Θεού, που τραγουδούν την επιφάνειά Του. Γιος ιερέα έχοντας ως κανόνα τη πτώχεια τα πλούσια η δουλειά του ακολουθεί κατεύθυνση στο πεδίο της Ασκητικής αισθητικής στην φωτογραφία .
Ένα ηλιοβασίλεμα στην Τουρλίδα της καρδιάς του τον φέρνει πιο κοντά στα λαμπερά παλάτια του Δημιουργού .