Χάβος : Φταίω και εγώ για τα εκτός έδρας [HDvideo]

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Πλατανιά. Δείτε στην webtv του myagrinio.gr αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Έχω μία βασική αρχή και την τηρώ “δεν θέλω να ενθουσιάζομαι, ούτε να απογοητεύομαι εύκολα” και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε. Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό ήθελε πάρα πολύ υπομονή από μέρους μας και καλή κυκλοφορία μπάλας για να μπορέσουμε να διασπάσουμε μία πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία της αντιπάλου ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί λόγω της νευρικότητας των παιχτών, γιατί πολλές φορές όταν ο ποδοσφαιριστής θέλει πάρα πολύ να κερδίσει οδηγείται σε λάθη αβίαστα χωρίς πίεση αντιπάλου. Το ευτύχημα ήταν ότι καταφέραμε να σκοράρουμε πριν κλείσει το ημίχρονο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να ελευθερωθούν και τα πόδια να είναι ελαφρύτερα. θεωρώ ότι με 23 βαθμούς πριν κλείσει ο πρώτος γύρος και έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ μέσα στο Αγρίνιο και με τέτοια επιθετικότητα να ξέρετε ότι είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο, να μπορείς να κρατάς έχοντας παθητικό μόνο ένα τέρμα σε όλο τον πρώτο γύρο».

Σε ερώτηση για τα σκαμπανεβάσματα του φετινού Παναιτωλικού από εντός σε εκτός έδρας ματς ανέφερε: «Η ομάδα λείπει αρκετά χρόνια από την Α’ Εθνική, δεν είναι εύκολο για ένα προπονητή και μία ομάδα να ανταπεξέρχεται τόσο καλά και στην έδρα της και εκτός έδρας. Ο προβληματισμός ο μεγάλος ο δικός μου είναι ότι δε μπορεί μέσα στο Αγρίνιο να φτάνεις στο ογδόντα τοις εκατό από πλευράς εμφάνισης και εκτός έδρας να πηγαίνεις στο είκοσι τις εκατό. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Κατ’ εμένα το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει. Μέσα στο Αγρίνιο και κάτω από την πίεση του κόσμου είμαστε όλοι στην τσίτα. Είναι θέμα νοοτροπίας, θέμα προσωπικοτήτων και είναι και θέμα ότι σε πολλά ματς που παίξαμε εκτός έδρας μας λείψανε δύο – τρεις σημαντικοί παίκτες για τον Παναιτωλικό και όταν σου λείπουν δυο –τρεις παίκτες με προσωπικότητα, δεν είναι εύκολο να τους αντικαταστήσεις. Βέβαια η ευθύνη βαραίνει και εμένα στα εκτός έδρας παιχνίδια και πρέπει άμεσα να το βελτιώσουμε».

Σε ερώτηση για τον ανστο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα έχει και άλλο παίκτη από μεταγραφή στη διάθεσή του απάντησε:«Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο και είμαστε κοντά. Από εκεί και πέρα ξέρετε πολλές φορές δεν είναι εύκολο. Μια μεταγραφή που φαίνεται εύκολη μπορεί να μη γίνει και μια άλλη μεταγραφή που φαίνεται πολύ δύσκολη μπορεί να γίνει εύκολα πραγματοποιήσιμη. Πιστεύω ότι θα έχουμε κοντά μας και άλλον ποδοσφαιριστή».

Αναστόπουλος : Δεν είμασταν σε καλή μέρα
Στην κακή μέρα που βρέθηκε η ομάδα του στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Πλατανιά Νίκος Αναστόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη : «Σήμερα δεν βρεθήκαμε στη μέρα μας, όπως το είχαμε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Δεν ήμασταν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα σε ένα καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού να δεχθούμε ένα γκολ από στημένο. Είχαμε επισημάνει πριν από το παιχνίδι ότι η δύναμη του Παναιτωλικού είναι τα στημένα. Δεν ήμασταν προσεκτικοί. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου εκεί που πήγαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι δεχθήκαμε πάλι από στημένη φάση ένα δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν είχαμε τις δυνάμεις για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν η φάση που μπορούσε ο Μπέλιτς να σκοράρει. Ίσως εκεί η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική. Ξεχνάμε πλέον αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε τελειώνοντας ο πρώτος γύρος να φτάσουμε στους 18 βαθμούς για να είμαστε περισσότερο άνετοι».