Σημαντικά έσοδα από τη δημοτική αλυκή για το δήμο Μεσολογγίου

ΑλυκέςΝα συνεχίσει την επικερδή συνεργασία του με τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. αποφάσισε και φέτος ο δήμος Μεσολογγίου για την συγκομιδή του αλατιού της Δημοτικής Αλυκής Τουρλίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Μεσολογγίου από την δημοτική αλυκή που παράγει περίπου 12.000 τόνους αλάτι το χρόνο έχει καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να δαπανά ούτε ένα ευρώ να βάλει στο ταμείο του περίπου 460.000 ευρώ, με τα οποία κατάφερε να αποπληρώσει το 50% περίπου του χρέους που είχε δημιουργήσει η δημοτική επιχείρηση που διαχειριζόταν την αλυκή. Με την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Μεσολογγίου, των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. και της υπό εκκαθάριση Δημοτικής επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας, καθορίζονται οι όροι συνεργασίας για την παραγωγή και συλλογή άλατος απότους χώρους της αλυκής Τουρλίδας για το έτος 2014.

Οι όροι αυτοί επιγραμματικά είναι :
Οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. αναλαμβάνουν κατ’ αποκλειστικότητα και με δικά τους μέσα και προσωπικό, την παραγωγή και συλλογή πρωτογενούς άλατος από τους χώρους της αλυκής Τουρλίδας. Ενώ η αμοιβή του δήμου θα είναι κλιμακωτή, αναλόγως της ποσότητας παραγωγής άλατος. Για τους πρώτους 9.000 μετρικούς τόνους (ΜΤ) ο δήμος Μεσολογγίου θα εισπράξει οπωσδήποτε στο ποσόν των 180.000,00 €, ενώ για μεγαλύτερη ποσότητα που τυχόν συλλεχθεί η τιμή θα είναι κατά τι μικρότερη ανά μετρικό τόνο.