Τα πάνω και τα κάτω μου

Γράφει η Μάγδα Κ.

upΠάνω
Tο project ‘’Rethink Athens’’, παρουσιάζεται αυτή την εποχή στην Αθήνα και έχει ως πρωταρχικό στόχο, τη συμβολή στη γενικότερη ανασύνθεση του κέντρου της πρωτεύουσας. Αν επιτευχτεί αυτή η λειτουργική και περιβαλλοντική αναγέννηση, η κάτοικοι της πόλης θα ζουν σε έναν πραγματικό παράδεισο. Ελπίζουμε και αναμένουμε…
Η ενέργεια και το χιούμορ που διακρίνει τους μουσικούς του πολλά υποσχόμενου γκρουπ burger project. Ένα από τα πλέον δραστήρια μουσικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.
Το επιτυχημένο σε τοίχο γραμμένο σλόγκαν,  “Το σεξ και η απεργία θέλουν διάρκεια” .
Η απόφαση των κατοίκων της Γαύδου να απέχουν από τις ευρωεκλογές, ως ένδειξης διαμαρτυρίας, για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Ευοίωνη ελπίζω έναρξη, για την ελληνική μαζικότητα.

downΚάτω
Να γίνονται οι συνελεύσεις των πολυκατοικιών στις εισόδους τους, δείχνοντας έτσι την παντελή απροθυμία του έλληνα να ανοίξει το σπίτι του.
Η άσπλαχνη κίνηση, θυσιαζόμενη στο βωμό της τηλεθέασης, από την εκπομπή  “Πάμε Πακέτο”, της οποίας οι συντελεστές, ταλαιπώρησαν ψυχικά και σωματικά – αφού την κουβάλησαν και από το εξωτερικό – μια γυναίκα, για να τις αποκαλύψουν στο τέλος, ότι αυτός που ψάχνει είναι νεκρός. Και μετά φυσικά, ζούμαραν στο σπαρακτικό κλάμα της. Στυγνοί εκτελεστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Που η μόδα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που μοιάζει να καπνίζεις στυλό, παίρνει τραγικές διαστάσεις. Και οι καπνοβιομηχανίες να αγοράζουν τις συγκεκριμένες εταιρείες.
Να με διακόπτουν την ώρα που μιλάω.

Τα πάνω και τα κάτω σας.
Πάνω
Ότι είναι Μάρτης και παρόλο το κρύο, φαίνεται να έρχεται η άνοιξη.
Κάτω
Η οικονομική κατάστασή μας, που γίνεται ακόμη πιο πνιγηρή, φαίνεται έντονα και στη σύλληψη της ηλικιωμένης εγχειρισμένης γυναίκας την οποία συλλάβανε για ένα ευτελές χρωστούμενο πόσο.
Γ.Λ.