Η ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για τη νέα ΚΑΠ στο Αγρίνιο [pics]

Πραγματοποίηθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ τις προοπτικές στην αγροτική ανάπτυξη με τη νέα ΚΑΠ.

Στην ημερίδα κεντρικός ομιλήτης ήταν ο Γραμματέας Κ.Ε Δημοκρατικής Αριστεράς και Διδάκτωρ Αγρ. Οικονομίας του Α.Π.Θ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Για την κτηνοτροφία μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Τόντης, ενώ ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣ Αγρινίου Νίκος Σκιαδάς επικεντρώθηκε στο θεσμό των συνεταιρισμών. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ Θύμιος Σώκος που αναφέρθηκε στο παραγωγικό έλλειμμα και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγροτική οικονομία.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας βασισμένης στον αγροτικό τομέα και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ευκαιρία που παρέχει η νέα ΚΑΠ, η οποία θα δώσει αρκετούς πόρους. “Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν σε αμιγώς παραγωγικές ενέργειες” είπε χαρακτηριστικά.