Σε εχθρό μετέτρεψε η δημοτική αρχή το Παπαστράτειο Πάρκο λέει ο Αντωνόπουλος

Αρκετά επικριτική για τη δημοτική αρχή η ανακοίνωση του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ-Δημοτικη Αλλαγή» του υποψηφίου δημάρχου Β. Αντωνόπουλου. Μιλά για ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αφουγκραστεί τους ενεργούς πολίτες καθώς επίσης και για καθεστωτική αντίληψη.

Σήμα ΑντωνόπουλουΑναλυτικά :
Είναι άξιο απορίας πως το Παπαστράτειο Πάρκο, ένας από τους ιστορικότερους κήπους στην Ελλάδα, που συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής σε πέντε χρόνια, έφτασε σήμερα να αποτελεί πεδίο διχασμού στο Αγρίνιο. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αφουγκραστεί τους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης, η επιμονή της να προχωρήσει σε μια ανάπλαση που έχει χαρακτηρισθεί «καταστροφική» από περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες δίνει στίγμα αλαζονείας και καθεστωτικής αντίληψης.

Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο ανάπλασης, ο δήμος παρέπεμπε τους πολίτες σε ένα γραφείο προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα έργα στο δημοτικό πάρκο. Κανένας σεβασμός στους δημότες που έπρεπε να ενημερωθούν υπεύθυνα και από τον ίδιο τον δήμαρχο για μια τέτοια παρέμβαση. Η Δύναμη Ελπίδας-Δημοτική Αλλαγή, δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε ευρύτατο διάλογο με επιστημονικούς φορείς και ενώσεις πολιτών για το θέμα της ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου. Με στόχο την ανάδειξη του πρώτιστα ως ιστορικού χώρου και ως πολύτιμη όαση πρασίνου και όχι τη μετατροπή του σε πεδίου πειραματισμού και επίδειξης αμφιβόλου αποτελεσματικότητας έργων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος επισημαίνει ότι: «Η ανάπλαση του δημοτικού πάρκου δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς διάλογο και συμμετοχή των κατοίκων της πόλης. Είναι μια έκταση που παραχωρήθηκε στους δημότες και δεν αποτελεί προσωπική περιουσία του εκάστοτε δημάρχου. Η κοινωνική συναίνεση θα καθορίζει τις ενέργειες μας και ως δημοτική αρχή. Το Αγρίνιο διεκδικεί μια αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση του, διεκδικεί δυναμικά την ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».