“Να υπόσχεσαι νέα έργα όταν είσαι ανίκανος να συντηρήσεις τα υπάρχοντα είναι νοοτροπία παλιάς κοπής”

Συνοδευόμενη από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό η παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ- Δημοτική Αλλαγή” του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου Βασίλη Αντωνόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την κατάσταση στις παιδικές χάρες κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής Αγρινίου.

Παιδικές χαρές ή παγίδες κινδύνου;
Έφτιαξαν, εγκαινίασαν, αλλά μετά αδιαφόρησαν, χωρίς να σκεφτούν ότι οι παιδικές χαρές από εστίες παιχνιδιού, μετατράπηκαν σε παγίδες κινδύνου λόγω έλλειψης συντήρησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης παιδικές χαρές, καθώς είναι άκρως επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών, χωρίς πλέον να προσφέρουν τίποτα από αυτά για τα οποία έχουν δημιουργηθεί.
Η εγκατάλειψη είναι εμφανής και σε τέτοιο σημείο που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών , αφού θέλουν να προσφέρουν ώρες αναψυχής στα παιδιά τους που όμως μετατρέπονται σε ώρες ανασφάλειας. Οι φωτογραφίες από τις παιδικές χαρές στις περιοχές α)της Αγ. Τριάδας και β)στα Τρένα μιλούν από μόνες τους καθώς αντικρίζουμε σπασμένες κούνιες και τραμπάλες, μπάζα σε σημεία μέσα στις παιδικές χαρές και σπασμένα – επικίνδυνα παγκάκια .

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος δηλώνει ότι: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα εξειδικευμένα συνεργεία που διαθέτει ο δήμος να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των πολιτών. Το να υπόσχεσαι συνεχώς νέα έργα όταν είσαι ανίκανος να συντηρήσεις τα υπάρχοντα είναι μια νοοτροπία παλιάς κοπής, που δείχνει ασέβεια και στο –πολύτιμο σήμερα- δημόσιο χρήμα. Το νοικοκύρεμα και η προτεραιότητα της καθημερινότητας αποτελούν στόχο της προσπάθειας μας».