«Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση» ο συνδυασμός του Δημήτρη Τραπεζιώτη [HDvideo]

Mπροστά σε πολυπληθές κοινό στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου ο υποψήφίος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης παρουσίασε το όνομα και το έμβλημά του συνδυασμού και τους βασικούς στόχους του προγράμματός του. Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων 100 υποψηφίων. Πριν την έναρξη της ομιλίας του Δημήτρη Τραπεζιώτη παρουσιάστηκε βίντεο με το έργο του ως δημάρχου Θεστιέων, ενώ τον προλόγισαν ο ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών Νικόλαος Καμπέρης και η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Τασούκα.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr την ομιλία του Δημήτρη Τραπεζιώτη

Ο Δ. Τραπεζιώτης έκανε ολομέτωπη επίθεση στην δημοτική αρχή Αγρινίου λέγοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση «αφασικής κατατονίας» ενώ για τον Π. Μοσχολιό ανέφερε ότι «δεν ανήκει στους leaders».Για την παράταξή του ανέφερε ότι είναι ένα “νέο πολιτικό αυτοδιοικητικό υποκείμενο που έρχεται να λειτουργήσει όχι με όρους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά για να υπερασπιστεί την Κοινωνία, τη Δημοκρατία και την τοπική Αυτοδιοίκηση”. “Αυτή η παράταξη” πρόσθεσε “έρχεται για να απαντήσει σε ένα αίτημα που διατυπώνεται στην τοπική κοινωνία για πολιτική ανανέωση, πολιτική εξυγίανση, έξοδο από το τέλμα και την υστέρηση που έχει περιέλθει η περιοχή μας και την ανατροπή ενός κλειστούς συστήματος και εξουσίας που αυτό αυτοαναπαράγεται”. Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστική ότι η παράταξή του “έρχεται για να αναπτυχθεί επιτέλους ένας αντίλογος, ένας άλλος λόγος για να σπάσει το μονοφωνικό σύστημα που έχει επιβληθεί στο Δήμο μας και ταυτόχρονα να διατυπώσει μια εναλλακτική θετική και αναπτυξιακή πρόταση – απάντηση σε κρίσιμα ζητήματα και στις δυνατότητες της περιοχής μας”.

Στην συνέχεια άσκησε δρυμεία κριτική στη δημοτική αρχή φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυξήσεις τελών αλλά και την στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα της ανάπλασης του πάρκου, για το οποίο ανέφερε ότι είναι μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα να στέλνει τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες αντί να συζητήσει μαζί τους. «Έκλεισε ο βιοϊστορικός κύκλος αυτής της δημοτικής αρχής. Η κατεδάφιση του παλιού είναι μια άλλη όψη της δημιουργίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “ο κ. Μοσχολιός δεν έχει τίποτα άλλο να πει από κοινοτυπίες”. «Η δημοτική αρχή κινείται εντός κι επί τα αυτά» είπε στη συνέχεια σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του δήμου η εικόνα που θα δει κάποιος για το Αγρίνιο είναι το Συντριβάνι “προφανώς η ταυτότητα της πόλης δεν είναι το Συντριβάνι, η ταυτότητα της πόλης δεν υπάρχει, γιατί η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αξιοποίησει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής” ανέφερε.

Τέλος ο Δ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους του προγράμματός του όπως το να δοθούν εξουσίες και πόροι στα τοπικά συμβούλια, διοικητική βοήθεια από υπαλλήλους του δήμου στον τόπο διαμονής κάθε πολίτη, η λογοδοσία του δήμου στις κεντρικές πλατείες, 21 λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές του Αγρινίου, νομική βοήθεια από το δήμο προς του οικονομικά αδυνατούντες δημότες που έχουν ζητήματα με το κράτος. Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προτάσεις του για παραγωγική ανασυγκρότηση όπως η υιοθέτηση τοπικού συμφώνου ποιότητας, η ίδρυση τριών γραφείων γεωργικής ανάπτυξης στην Βόρεια και Νότια της Τριχωνίδας και στο Στράτο, το αίτημα για Επαγγελματική Γεωργική Σχολή στο Αγρίνιο και τη δημιουργία brand name για τα τοπικά προϊόντα τις και τον βιώσιμο τουρισμό μετά τη οριοθέτηση του αιγιαλού της Τριχωνίδας.