Μοσχολιός: Επιλογή μας τα περισσότερα έργα στην περιφέρεια του Δήμου

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία»

Από τη Δημοτική Ενότητα Θεστιέων συνέχισε χθες, Σάββατο, τις περιοδείες του ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Π. Μοσχολιός. Επισκέφτηκε την Αβόρανη, το Παναιτώλιο και το Καινούριο προκειμένου να βρεθεί στην αγορά και τα καταστήματα και να συνομιλήσει με τον κόσμο, ακούγοντας με προσοχή τοπικά ζητήματα και προτάσεις.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Μοσχολιός επισκέφτηκε διαδοχικά Αγία Βαρβάρα, Αγία Παρασκευή, Καστανούλα, Κερασέα, Σιτόμενα και Σκουτερά στην Δημοτική Ενότητα Παναιτωλικού.Μιλώντας στους πολίτες που τον υποδέχτηκαν τόνισε πως ήταν πολιτική του δήμου Αγρινίου να κάνει τις περισσότερες παρεμβάσεις στη περιφέρεια για να υπάρξει ισορροπία και ποιότητα ζωής σε όλο τον δήμο. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε την δύσκολη περίοδο με τη δραματική μείωση των πόρων ΣΑΤΑ και τα λίγα χρήματα που όμως διατέθηκαν δίκαια σε συντηρήσεις και την καθημερινότητα.

«Η μόνη δυνατότητα ήταν το ΕΣΠΑ και την αξιοποιήσαμε στο έπακρο, υλοποιώντας ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα έργων, προϋπολογισμού 162.000.000 ευρώ», επεσήμανε και συνέχισε, λέγοντας: «Αποδείξαμε και στα δύσκολα, ότι μπορούμε να παράγουμε σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Αντίθετα υπάρχουν κάποιοι που επικαλούνται το οικιστικό και την βελτίωση της 15ης επαρχιακής οδού, αλλά ξεχνούν ότι πρόκειται για αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Εκείνοι επί 4 χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο τι έκαναν για αυτό και για τόσα άλλα θέματα; Δεν τις ήξεραν τις αρμοδιότητες αυτές τόσα χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο;».

Ο κ. Μοσχολιός έδωσε μεγάλη έμφαση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και στο αρδευτικό έργο της Σκουτεράς, που κατασκευάζεται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Στο έργο αυτό προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της Τοπικής Κοινότητας Σκουτεράς, για 2.000 στρέμματα, με καθαρή αρδευόμενη έκταση 1.600 στρέμματα.Παράλληλα, έχει υποβληθεί από το δήμο Αγρινίου πρόταση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το έργο «Βελτίωση Αρδευτικού ΤΟΕΒ Σκουτεράς».

«Έχουμε αποδείξει πως έχουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στο δήμο μας και για το λόγο αυτό έχουμε έτοιμες και τις προτάσεις για το ΕΣΠΑ 2014-2020. Συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικόλογες δηλώσεις. Γιατί χωρίς μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα δεν μπορεί να ξαναπάρει μπρος ο βασικός πυλώνας της ανάκαμψης της περιοχής μας, δηλαδή η πρωτογενής παραγωγή», επεσήμανε ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Π. Μοσχολιός.