Περιοδεία Π. Μοσχολιού σε Στράτο και Λεπενού

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία»

Στην τοπική κοινότητα Στράτου περιόδευσε χτες το απόγευμα ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», Παύλος Π. Μοσχολιός.Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία, στην Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς. Εκεί έκανε απολογισμό της παρουσίας του δήμου στην περιοχή και εξήγησε βασικές προτεραιότητες της παράταξής του για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

«Στις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες και πολιτικές που υπήρξαν και οι οποίες έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση νιώθουμε περήφανοι γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο σχεδόν του προγράμματός μας.
Με καθημερινό αγώνα και σκληρή δουλειά υλοποιήσαμε ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα επενδύσεων που όχι μόνο έφερε έργα 162 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά απέφερε στην οικονομία της πόλης περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2011 – 2013 και πολλές θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2015 σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου θα έχουν λυθεί βασικά θέματα υποδομών όπως στην ύδρευση, στην αποχέτευση και στη διαχείριση στερεών αποβλήτων με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων (ΧΥΤΥ).

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μοσχολιός στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς, στην ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και τον δρόμο από Λεπενού σε ΧΥΤΑ και Κεχρινιά ο οποίος εξυπηρετεί, όπως επεσήμανε, και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.Υπενθύμισε ότι στο σχεδιασμό είναι περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ, με δρομολογημένο Βιοτεχνικό Πάρκο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων, η οποία θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Στράτου. Παράλληλα υπάρχει ήδη μελέτη για την αξιοποίηση της Αρχαίας Στράτου.Ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» δεσμεύτηκε προσωπικά για την επόμενη δημοτική περίοδο ότι θα αναβαθμιστεί το γήπεδο της περιοχής κάτι που αποτελεί αίτημα των νέων και των αθλούμενων.

Επέμεινε, παράλληλα ιδιαίτερα στο θέμα του αναπτυξιακού ρόλου του πρωτογενούς τομέα για την περιοχή λέγοντας: «Είναι πίστη μας ότι χωρίς πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να πάει μπροστά ετούτος ο τόπος. Την τριετία που πέρασε ο Δήμος στάθηκε αρωγός στους κτηνοτρόφους με παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και στη μεταφορά νερού στις κτηνοτροφικές μονάδες. Από εδώ και πέρα πρώτο μέλημά μας είναι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε να ολοκληρωθεί το εγγειοβελτιωτικό έργο στη Λεπενού παρότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας».