Εικαστική εγκατάσταση της Μ. Κομπατσιάρη στη Ναύπακτο

Την ιδιαίτερη εικαστική γραφή της Μαρίας Κομπατσιάρη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι οι φιλότεχνοι, στην πόλη της Ναυπάκτου.
Συντονιστήκαμε προκειμένου να οργανωθούν τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις, τρεις διαφορετικοί τρόποι χειρισμού των έργων της, αρχικά στο Φετιχιέ Τζαμί της Ναυπά-κτου, στη συνέχεια στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης και τέλος στο Ζιντζιρλί Τζαμί των Σερρών.
Η συνολική επιμέλεια που αφορά αυτή την τριλογία, ως όφειλε, σεβάστηκε το πνεύμα αυτών των άλλοτε λειτουργικών ιερών χώρων, δημιουργώντας εκείνες τις συνθήκες
εικαστικής εγκατάστασης, οι οποίες αξιοποιούν αφ’ ενός μεν τα στοιχεία του χώρου υποδοχής, αλλά και προτείνουν τρόπους ανάδειξης για τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική εργασία.
H Μαρία Κομπατσιάρη είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδα (ΣΚΕΤΒΕ), του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας(ΕΕΤΕ)
και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Η εικαστική της εργασία έχει παρουσιαστεί σε 22 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε περισσότερες από 150 ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο (Ιταλία, Βραζιλία, Τουρκία, Καναδά, Χιλή, Γαλλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιαπωνία, Συρία, Ισπανία Ελλάδα), μεταξύ των οποίων: Art Athina (2013,2014), OPEN 14ο (2011) και 15ο (2012) στη Βενετία, VII EYROAMERICANA στο Cuzco, Περού (2012), Progetto Cultura 5 stelle (σε πέντε πόλεις της Ιταλίας), με την γκαλερί Cassiopea Ρώμη, Ιταλία (2011), 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Ελλάδα (2008).
Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις για τη δουλειά της στην Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές, κρατικές και δημόσιες συλ-λογές.
Η εικαστική εγκατάσταση A LA LA θα εκτεθεί στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, με αφετη-ρία την 18η/7/2014 (εγκαίνια ώρα 20:30) θα διαρκέσει ως την 1η/8/2014. Η είσοδος είναι ελεύθερη.