Ο εκλεκτός του Φαν Χάαλ και του «Τσόλο»

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα που παίρνει ο Παναιτωλικός…
Ο Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα αναμένεται να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναιτωλικού και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον Αργεντίνο άσο του, που είχε κερδίσει την εκτίμηση τόσο του Λουίς Φαν Χάαλ, όσο και του Ντιέγκο Σιμεόνε…

* Είναι γεννημένος στις 25 Απριλίου του 1985 στην Κόρντομπα της Αργεντινής…
* Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου τα έκανε στην ομώνυμη ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την Λαμπουλαγιέ. Στη συνέχεια μετακόμισε στις ακαδημίες της Ταγιέρες ντε Κόρντομπα, από όπου έκανε το μεγάλο βήμα για την Μπόκα Τζούνιορς το 2004.
* Ως ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα έχει τον Κίλι Γκονζάλες που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα στην Ισπανία με την Βαλένθια και ένα στην Ιταλία με την Ίντερ.
* Σε ένα τουρνουά που έπαιξε με τους «χενέιζες» στο Τέρμποργκ, της Ολλανδίας, τον παρακολούθησε ο Λουίς Φαν Χάαλ και εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Άγιαξ, σε ηλικία 19 ετών. Ωστόσο ουδέποτε κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα του Άμστερνταμ, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα.
* Όταν ρωτήθηκε για το τί του έχει μείνει από την πρώτη του επαφή με τον Λουίς Φαν Γκάαλ, η απάντηση που θα λάβει είναι η εξής: «Είναι ένα τεράστιος άνθρωπος, πολύ ψηλός και πολύ επιβλητικός».
* Την δεύτερη μέρα του στο Άμστερνταμ, ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, ο Λουίς Φαν Χάαλ τον πήρε μαζί του σε έναν αγώνα των ακαδημιών, σε μία πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Όταν τελείωσε το ματς, του είπε: «Πάμε, θα σου γνωρίσω τώρα τον προπονητή της ομάδας νέων». Αυτή ήταν και η πρώτη του επαφή με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.
* Τον Ιανουάριο ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Έχοντας επιστρέψει στην Μπόκα από τον Άγιαξ και πηγαίνοντας μετά στην Κίλμες και στην Τίγκρε, εμφανίζει η ΚΠΡ που θέλει να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της. Η μεταγραφή αυτή όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…
* Ο 23χρονος τότε μεσοεπιθετικός, ταξίδεψε στο Λονδίνο, συμφώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας και πήγε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του Skysports, το πρόβλημα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει στο γόνατο είχε ως αποτέλεσμα αυτές να μην είναι «καθαρές» και να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αργεντινή…
* Το πως ένιωσε από αυτή την εμπειρία; Το εξηγεί ο ίδιος: «Πολύ άσχημα… Πήγα εκεί και δεν έγινε η μεταγραφή. Η αλήθεια είναι οτι οι άνθρωποι που την χειρίστηκαν τα έκαναν όλα λάθος. Εγώ όμως ήμουν αυτός που εκτέθηκε… Νομίζω οτι από τη στιγμή που έφυγα από το Μπουένος Άιρες, η μεταγραφή είχε χαλάσει. Δεν το έβαλα κάτω όμως… Γύρισα στην Τίγκρε και δούλεψα ακόμη πιο σκληρά».
* Το 2009 αντί για το ευρωπαϊκό βήμα, πάει στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Αχλί. Τις πρώτες μέρες εκεί όλα του φαίνονταν περίεργα… Οι προσευχές, οι μπούργκες που φοράνε οι γυναίκες κ.α. Μετά από λίγο όμως κατάφερε να συνηθίσει. «Ήταν μία νέα εμπειρία πολιτισμού που γνώρισα. Ο Αραβικό ποδόσφαιρο δεν είναι σε κακό επίπεδο. Ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά νέα μέρη».
* Το 2010 μετακομίζει στην Σαν Λορέντζο… Ακόμη ένα μεγάλος προπονητής, ακόμη και αν εκείνη την περίοδο δεν είχε το μεγάλο όνομα που έχει τώρα, τον εμπιστεύεται. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ντιέγκο Σιμεόνε.
* Ο Ραμόν Ντίαζ διαδέχθηκε τον «Τσόλο» στην Σαν Λορέντζο, αλλά δεν τον είχε στα πλάνα του. Κάτι που του το ανακοίνωσε μία μέρα… Τότε ο Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα, ζήτησε ακρόαση από την διοίκηση. Ο πρόεδρος της ομάδας, Κάρλος Άμπντο αναλαμβάνει ρόλο ειρηνοποιού και καλεί σε συνάντηση και τους δύο. Τελικά ο Ραμόν Ντίαζ αλλάζει γνώμη και λίγο αργότερα δηλώνει: «Αν και δεν έπαιζε, ποτέ δεν έκανε δηλώσεις και η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλή. Κάτι που είναι αξιοθαύμαστο».

πηγή : gazzetta.gr