Και επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Μερική εκκένωση στην Κλεπά

Αποδεκτά έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα που εστάλησαν άμεσα χθες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση και πλέον κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, η Γ.Γ. ενέκρινε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από την Π.Δ.Ε. για τις Τοπικές Κοινότητες Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου Δ.Ε. Οινιάδων του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, των Δ.Ε. Παρακαμπυλίων, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Μακρυνειας, Αρακύνθου στον Δήμο Αγρινίου, τις Τ.Κ. Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών, Ποδογόρας, Αγριδίου, Πετσάλια, Φράγκου του Δήμου Αμφιλοχίας, τις Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου, Θεοτόκος, Χαλικίου, Κόνισκας, Διπλατάνου, Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου και στην Δ.Ε. Πλατάνου, Τ.Κ. Κλεπάς, Δ.Ε. Αποδοτίας, Τ.Κ. Γραμμενη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, Καλλονή, Κυδωνιά, Γρηγόρι, Ελατόβρυσης, Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα και Δ.Ε. Πυλήνης στον Δήμο Ναυπακτίας.

Μερική εκκένωση στην Κλεπά
Σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4249/2014 και μετά από πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Ναυπακτίας, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο του κατολισθητικού φαινομένου και την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξή του και με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο δήμος Ναυπακτίας αποφάσισε τη μερική εκκένωση της Τ.Κ. Κλεπάς Δ.Ε. Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας και ειδικότερα το κεντρικό τμήμα της Κοινότητας και Δυτικά του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.Η απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή θα γίνει με μέσα του Δήμου.