Ο Κοντονής διάλεξε…

Του Δημήτρη Παπαδάκη
Η χώρα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει από την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο εμπλέκονται αρκετοί άνθρωποι από αυτούς που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε ολιγαρχία, καθώς αρκετοί από τους μεγαλοκαναλάρχες, που λέει και ο Παπαδημούλης, όπως αρκετοί από τους λαθρέμπορους πετρελαίου, που λέει και ο Φίλης, είναι ένα καλό παράδειγμα για να δει κανείς τις διαθέσεις της νέας Κυβέρνησης.

Ο αρμόδιος λοιπόν για το αθλητισμό υπουργός Σταύρος Κοντονής είχε συναντήσεις αρχικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του ΠΑΟ Γ. Αλαφούζο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Κοντονής δήλωσε μεταξύ άλλων πως “έγινε μία ειλικρινή συζήτηση επί πολλών θεμάτων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη. Από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη του προέδρου του Ολυμπιακού ζητήματα κυρίως της βίας, στα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς”.

Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω πως αισθάνθηκε μετά την αναγγελία αυτής της συνάντησης ο διαιτητής Κωνσταντινέας που του ανατίναξαν τον φούρνο στη Καλαμάτα και μάλιστα στη συνέχεια εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να έχει την πρώτη του συνάντηση με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με τον άνθρωπο που εμπλέκεται σύμφωνα με το πόρισμα του Εισαγγελέα Κορέα στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, με τον άνθρωπο που δημοσιεύματα τον έχουν εμπλέξει με τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και με τον άνθρωπο που τυχαία…. βρέθηκε στην ίδια ταβέρνα με τη Ρένα Δούρου πριν τις δημοτικές εκλογές. Δεν θέλησε όμως ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί και να δώσει τον ανάλογο συμβολισμό με έναν άνθρωπο που η ομάδα του έφτασε εδώ που έφτασε -κατά κοινή ομολογία- με το σταυρό στο χέρι… Δεν θέλησε να μάθει πως ο Κωστούλας εξάλειψε τη βία από το γήπεδο της ομάδας του, δεν θέλησε να μάθει τι εμπόδια γραφειοκρατικά και άλλα εντόπισε στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα και να ανακαινίσει το γήπεδο της ομάδας του.

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει την ολιγαρχία φυλακή;