Στην Ελλάδα ο πόλεμος γίνεται για ένα “πιάτο φαΐ” από το Δημόσιο

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Λάβετε τα δεδομένα :
1) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τις 32 χιλιάδες θέσεις κοινοφελούς εργασίας στους δήμους έγιναν περισσότερες από 192 χιλιάδες οι αιτήσεις.
2) Όπως μας έμαθαν τα πασόκια και οι δεξιοί, έτσι και οι συριζαίοι διόρισαν τα σόγια τους…. από το ξάδελφο του Τσίπρα μέχρι την κόρη της Χρυσοβελώνη.
3) Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ είπε στη βουλή ότι πρέπει να αποκατασταθούν όλοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…
4) Η ανεργία είναι στο 26% (η επίσημη) και στο ΙΚΑ οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους ασφαλισμένους του ταμείου.
5) Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με πρωτοφανή ειλικρίνια δηλώνει στη βουλή ότι είναι άσχετη με το φορολογικό δίκαιο που άπτεται των καθηκόντων της και ότι δεν συνήθιζε να κάνει μόνη της ούτε τη φορολογική της δήλωση…

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει ελπίδα και ούτε πρόκειται να έρθει. Κάποτε λέγανε ότι στο μέλλον οι πόλεμοι θα γίνονται για το νερό. Στην Ελλάδα ο πόλεμος γίνεται για ένα “πιάτο φαΐ” από το Δημόσιο. Όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούνε! Και οι σιτιζόμενοι στο Πρυτανείο, όπως οι συνδικαλισταράδες της ΠΟΕ – ΟΤΑ, πλακώνονται στο ξύλο (βίντεο) για το καλύτερο “πιάτο”. Άνεργοι, συνταξιούχοι, οι λιγοστοί πια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και όσοι δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα, τους παρακολουθούμε και χάσκουμε (ενώ θα έπρεπε να τους είχε πάρει ο διάολος τον πατέρα). Και όσο χάσκουμε απέναντι στους συνδικαλισταράδες, στους άσχετους υπουργούς και στις στρατιές μετακλητών κολαούζων και μπατζανάκηδων δεν θα έχει και η χώρα στον ήλιο μοίρα.