Λοβέρδος στην Αιτωλοακαρνανία ένεκα Κωνσταντόπουλου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται, μέχρι αργάτο βράδυ της Κυριακής, σε εξέλιξη.Πριν τις 23:30 της Κυριακής, η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν μπροστά με 13.033 ψήφους και ακολουθούσαν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 6.856 και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 6.197 ψήφους. Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό (50% + 1), θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.

Στην Αιτωλοακαρνανία ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο νικητής της αναμέτρησης και για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αυτό οφείλεται και στην υποστήριξη του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που διατηρεί στενούς πολιτικούς δεσμούς με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην Αιτωλοακαρνανία λοιπόν σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα ο Αν. Λοβέρδος έλαβε 704 ψήφους, η Φ. Γεννηματά 651 και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 172. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αν. Λοβέρδος κέρδισε σε όλους τους δήμους του νομού, πλην Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Μάλιστα η διαφορά υπέρ της Φ. Γεννημματά στο Αγρίνιο ήταν αρκετά μεγάλη, σχεδόν 100 ψήφοι.

Από εκεί και πέρα η συμμετοχή στη διαδικασία και στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και πανελλαδικά δεν θυμίζει σε τίποτα ΠΑΣΟΚ, αντίθετως είναι εναρμονισμένη με το σημερινά ποσοστά του Κινήματος.