Στρατούλης : Δεν μας φοβίζουν τα τελεσίγραφα, τα επιστρέφουμε πίσω [HDvideo]

Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στον Αστακό από όπου κατάγεται βρέθηκε σήμερα ο Αν. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Με την ευκαιρία αυτή και καθώς η διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή, ο Αν. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μίλησε αποκλειστικά στην webtv του myagrinio.gr για τη διαπραγμάτευση, τις απαιτήσεις των δανειστών, τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τη ρήξη…

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στην webtv του myagrinio.gr

Ο Δ. Στρατούλης στο Κέντρο Υγείας Αστακού – Σε απόγνωση το λιγοστό προσωπικό [pics]
Ο Δ. Στρατούλης στον Αστακό – Σύσκεψη με τους φορείς για τα προβλήματα της περιοχής [ΗDvideo + pics]
Ο Δ. Στρατούλης για τα σημαντικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας [HDvideo]
Την έλευση του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας στο Αγρίνιο προανήγγειλε ο Δ. Στρατούλης [HDvideo]

“Εμείς έχουμε αναπτυξιακό σχέδιο και θέλουμε μια συμφωνία που να έχει αυτό το στοιχείο. Θέλουμε στη συμφωνία, εκτός από το να μην συνεχιστεί η μείωση μισθών και συντάξεων, εκτός από το γεγονός ότι η χώρα δεν πρέπει να έχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει βαθιά μείωση του δημοσίου χρέος, θέλουμε να αποτυπωθεί και ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” είπε ο Δ. Στρατούλης και πρόσθεσε “αν δεν υπάρξουν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχει νόημα να πάμε και σε συμφωνία, να παίρνουμε δηλαδή μέτρα και να μας δανείζουν για να πληρώνουμε παλιότερα δάνεια…”

Για το ενδεχόμενο μιας ρήξης ο Δ. Στρατούλης σχολίασε : Η ρήξη θα έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες για τους πιστωτές της χώρας. Η εκτιμησή μου είναι ότι θα σκεφτούν πάρα πολύ στο να επιμείνουν στις μνημονιακές και αντιαναπτυξιακές προτάσεις τους. Από εκεί και πέρα η χώρα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, ένα λαό με φαντασία, με παραγωγικότητα, πλουτοπαραγωγικές πηγές… Η χώρα μας δεν θα πάει χαμένη και ούτε η κυβέρνηση θα αφήσει ξεκρέμαστο το λαό. Αυτή τη στιγμή όμως το κύριο βάρος είναι να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής συμφωνία.

Για τα σενάρια τρόμου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας : Πάρα πολλά σενάρια βγαίνουν, γιατί τα διαρρέουν οι δανειστές της χώρας με τους οποίους διαπραγματευόμαστε σκληρά πέντε μήνες τώρα. Εμάς δεν μας φοβίζουν τα σενάρια, ούτε οι απειλές, ούτε οι εκβιασμοί, ούτε τα τελεσίγραφα. Τα επιστρέφουμε πίσω, όπως έρχονται! Έχουμε σχέδιο για τη χώρα και αποφασιστηκότητα και θάρρος για να το προωθήσουμε. Δεν φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό και τις δυνατότητες της χώρας, γιατί αν φοβόμασταν δεν θα πηγαίναμε καθόλου στη διαπραγμάτευση. Όποιος φοβάται, χάνει!

Τέλος ο Δ. Στρατούλης αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό. “Δεν υποχώρουμε και δεν αποδεχόμαστε καμία πίεση” είπε για την απαίτηση των δανειστών για περικοπές 1,8 δισ. ευρώ κάθε χρόνο σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ενώ για τις πρόωρες συντάξεις ανέφερε ότι όποιες προσαρμογές γίνουν θα γίνουν σταδιακά, χωρίς αιφνιαδισμούς και με πλήρη σεβασμό των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.