Στους αγρότες επικεντρώνει το ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αιτ/νίας του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της 20ης του Σεπτέμβρη 2015, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο τις θέσεις του για τους αγρότες και την πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση. Ο επικεφαλής της λίστας του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία Νίκος Μωραίτης και οι υπ. βουλευτές του κόμματος Δ. Δήμας και Σπ. Κοτοπούλης.

Ο Ν. Μωραίτης τόνισε ότι τα μέτρα του τρίτου μνημονίου θα είναι μεγάλο πλήγμα για τους αγρότες, αφού η φορολόγηση των αγροτών θα πάει στο 20% και ίσως το 29% το 2017, θα υπάρξει φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ. Ανέφερε ακόμη πως είναι ψέματα όσα λέγονται για ισοδύναμα μέτρα.
“Οι αγρότες δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προεκλογική απάτη των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ για φοροελαφρύνσεις στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και από υποσχέσεις για ισοδύναμα και δήθεν ανακουφιστικά μέτρα” είπε χαρακτηριστικά.

“Θεωρούμε ότι σήμερα ο λαός μας έχει αρκετή πείρα και μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα” είπε και πρόσθεσε «το ΚΚΕ παλεύει για τη μόνη λύση. Το μόνο νέο δρόμο ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ξεκλήρισμα. Ο νέος δρόμος είναι ο τύπος οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού των μικροϊδιοκτητών αγροτών, που θα μειώνει το κόστος παραγωγής, αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις».