Τρεις προφυλακιστέοι για την εγκληματική οργάνωση – Πέντε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Μαραθώνια ήταν χθες η απολογία των οκτώ συλληφθέντων που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα και ξέπλενε «μαύρο» χρήμα.

Η διαδικασία της απολογίας ενώπιον των δικαστικών αρχών διήρκησε ουσιαστικά όλη τη μέρα, αφού το κατηγορητήριο που είχαν να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες είναι βαρύ και η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της κατοχής, της νόθευσης, της καλλιέργειας, και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η απολογία του τελευταίου συλληφθέντος ολοκληρώθηκε μετά τις 10:30 το βράδυ. Τελικά η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, που ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυκτα, ήταν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες και να κριθούν προφυλακιστέοι οι τρεις από αυτούς, ανάμεσά τους και ο 37χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είχε διαμοιράσει τους ρόλους στα μέλη και οργάνωνε τόσο την εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, όσο και την καλλιέργεια ναρκωτικών σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον συντόνιζε την μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης στους τοξικομανείς στην Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα. Σημειώνεται, τέλος, πως ένα από τους συνολικά εννιά συλληφθέντες, ένας 30χρονος Αλβανός, απολογήθηκε χθες και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

εγκληματική οργάνωση 6Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνελήφθησαν τα εννέα άτομα (ηλικίας 25, 29, 30 37, 37, 41, 50, 56, και 60 ετών) και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δικογραφία περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της κατοχής, της νόθευσης, της καλλιέργειας, και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, της πρόληψης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και στο παρελθόν για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε σχετικά :
Με τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στο Αγρίνιο
Η Αστυνομία για τις δυο νέες συλλήψεις και την εμπλοκή τους στην εγληματική οργάνωση
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία [pics]