Άντε και καλά μας Χριστούγεννα

Ξέρεις αυτά τα Χριστούγεννα είναι από τα πιο περίεργα. Βέβαια κάθε χρόνο εδώ και πέντε (5) χρόνια τα ίδια λέμε. Αλλά πραγματικά τα φετινά είναι αν μη τι άλλο περίεργα.

Δεν ξέρω αν φταίει η περιρρέουσα κατάσταση (Τζιχαντιστές, Τουρκία, Παρίσι, Αιλάν, πνιγμοί στο Αιγαίο, σύμφωνο συμβίωσης, Ιεράρχες μαινόμενοι, αποστασιοποιημένοι ΚΚΕδες, Τσιπρική πανωλεθρία, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμοί, δάνεια, ΔΕΗ, Φιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ εκλογές, Τζιτζικώστας , Άδωνις, Vodafone, Εφορία, funds, ξένα funds, μετοχές, Παπακαλιάτης, Ουζερί Τσιτσάνης, Παπανδρέου, Φώφη, Βενιζέλος, Παλιό αγαπημένο ΠΑΣΟΚ που έχουμε επιθυμήσει, ζεμπεκιές Γεροβασίλη που θυμίζουν παλιό αγαπημένο ΠΑΣΟΚ που έχουμε επιθυμήσει κλπ κλπ) ή εγώ έχω ψυχολογικά και μου φαίνονται τα φετινά λίγο περίεργα.

Πλέον έχουμε τόσα πολλά να αντιμετωπίσουμε, τόσα πράγματα να διαχειριστούμε που έχουμε χάσει την μπάλα. Οι Έλληνες θυμίζουν ποδοσφαιρική ομάδα που έχει φάει ήδη 5 γκολ, έχει απλά παραιτηθεί, και περιμένει να δει πόσο θα είναι το τελικό σκορ.

Η μόνη πράξη αντίστασης που έγινε τις τελευταίες μέρες είναι από τους ομοφυλόφιλους. Βγήκαν στο δρόμο, διεκδίκησαν, πάλεψαν και κέρδισαν. Άσχετο τι γνώμη έχει ο καθένας για το σύμφωνο οι ομοφυλόφιλοι σήκωσαν ανάστημα. Κόντρα σε Αδώνιδες, σε Ιεράρχες σε Νεοέλληνες κλπ. Ναι μώρε οι π@στηδες, όπως τους αποκαλεί ο κάθε Ελληνάρας που κάθεται στον καναπέ και πληρώνει τον ΟΤΕ TV, αλλά δεν έχει να φάει, και φοβάται μην του χτυπήσουν την πόρτα για τα κοινόχρηστα…

Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα λοιπόν, προσπαθώ να σκεφτώ αισιόδοξα. Είναι η γέννηση του Θεανθρώπου, είναι η γιορτή της ζωής και αυτό είναι από μόνο του αισιόδοξο. Λαμπάκια, τραγούδια, γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη (μετά από πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τόσες εκδηλώσεις, μπράβο στον Δήμαρχο) κάλαντα, παιδιά που τρέχουν, ξύλινα στρατιωτάκια, τρενάκια κλπ. Χαρά ρε παιδί μου. Χαρά!

Δεν είναι κακό να χαίρεσαι. Κακό είναι να σε έχει κάνει το σύστημα, το κράτος, η κοινωνία (όπως θες πες το) να μην χαίρεσαι. Να μην είσαι άνθρωπος. Να σε έχει κάνει θηρίο. Να μην έχεις αλληλεγγύη. Εκεί έχεις χάσει.

Τουλάχιστον αυτά τα Χριστούγεννα ας τα περάσουμε χαρούμενα μ αυτούς που θέλουμε. Με τις οικογένειες, με τους φίλους, με το σόι. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας χαρούμε. Απλά ας χαρούμε ρε π@στη μου…

Γ.Κ.