Η 6η ΥΠΕ “διαβουλεύεται” χωρίς το Πανεπιστήμιο που στηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Μπορεί η απόψη της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, πως τα Τμήματα του Αγρινίου θα λειτουργούσαν καλύτερα στην Πάτρα, να μην μας αρέσει εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να απορρίπτουμε εξ’ορισμού όσα λέει… Όταν λοιπόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου κατήγγειλε ότι η 6η ΥΠΕ συγκάλεσε σύσκεψη για την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη, χωρίς να καλέσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, προφανώς δεν λέει ψέματα…

Και μιας και ο υγειονομικός χάρτης που προτείνει η 6η ΥΠΕ προακαλεί αντιδράσεις και στην Αιτωλοακαρνανία και είναι το θέμα των ημερών, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τις ακατανόητες και πέρα από κάθε λογική ενέργειες της 6ης ΥΠΕ σε μια διαβούλευση εντός πολλών εισαγωγικών… Γιατί, η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο και των νοσοκομείων της Πάτρας, μας αφορά και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, αφού εκεί παραπέμπονται χιλιάδες περιστατικά από την Αιτωλοακαρνανία. Εξάλλου όλος ο δυτικός άξονας της χώρας, η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, τα Ιόνια Νησός και σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, δύο τριτοβάθμια νοσοκομεία έχουμε για να απευθυνθούμε, αυτό στο Ρίο και αυτό στα Γιάννενα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς για τι σόι διαβούλευση μιλάμε, όταν αυτοί που όφειλαν όχι μόνο να καλέσουν, αλλά να είχαν συν-συγγραφέα του υγειονομικού χάρτη της Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή και τελικά της επιφυλάσσουν τέτοια αντιμετώπιση…

“Δεν κλήθηκαμε ούτε ως Πανεπιστήμιο, ούτε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής” σχολίασε η πρύτανις, τονίζοντας ότι το ΠΓΝΠ είναι βασικός πυλώντας της υγειονομικής περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις συνταξιοδοτήσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα να “αδειάζουν” από καθηγητές οι πανεπιστημιακές κλινικές. “Το ΠΓΝΠ γερνάει μαζί μας” σχολίασε ο πρύτανις επισημαίνοντας την ανάγκη για την κάλυψη των θέσεων που αδειάζουν.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα ποιοι είναι οι συγγραφείς του σχεδίου για το νέο υγειονομικό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και παντού. Η διοίκηση της ΥΠΕ αναλαμβάνει φυσικά να το παρουσιάσει και τη γενική ευθύνη για αυτό. Αλλά ποια είναι η ομάδα εργασίας στην 6η ΥΠΕ που έγραψε αυτό το εισηγητικό σχέδιο; Πάνω σε ποια δεδομένα και κριτήρια βασίστηκε το σχέδιο; Ποια είναι η επιστημονική ιδιότητα των συγγραφέων; Ποια η σχέση τους με την Υγεία; Μήπως κάποιος διοικητικός υπάλληλος τελευταίας βαθμίδας; Μήπως κάποιος μηχανολόγος; Μήπως κάποιος κηπουρός; Μήπως κάποιος περιβαλλοντολόγος; Μήπως κάποιος ταβερνιάρης; Μήπως κάποιος που είδε φως και μπήκε; Μήπως κάποιος κομματικός κομισάριος σε κάποια τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

Δ.Π