Καραγκούνης – Παπαναστασίου : Η “μεταγραφή” για τη ΔΗΜ.ΤΟ και η μάχη για τη ΝΟΔΕ

Κινούμενη άμμος μοιάζει ο συσχετισμός των δυνάμεων στην τοπική ΝΔ ενόψει των των εκλογών για την ΟΝΝΕΔ, τη ΝΟΔΕ και φυσικά τη Δημοτική Οργάνωση του Αγρίνιου.

Η “δουλειά” που καταβάλλει η δημοτική ομάδα του Γ. Παπαναστασίου φαίνεται πως έχει κάποια αποτελέσματα στην προσπάθεια να κερδηθεί η μεγαλύτερη δημοτική οργάνωση στην Αιτωλοακαρνανία. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο Σπ. Γκούβας, που χρεώνονταν στο στρατόπεδο Καραργκούνη, θα στοιχηθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Στούπα για την προεδρία στη ΔΗΜ.ΤΟ Αγρινίου. Η “μεταγραφή” για το στρατόπεδο του Γ. Παπαναστασίου φαίνεται ότι δίνει αρκετούς πόντους τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών στη μάχη για τη ΔΗΜ.ΤΟ Αγρινίου.

Στην αντίπερα όμως όχθη, η πλευρά του βουλευτή Κ. Καραγκούνη, αν και φαίνεται ότι δυσκολεύεται να διεισδύσει στο χώρο του Αγρινίου, έχει παραδόξως… κερδίσει αρκετούς πολιτικούς φίλους από την περιοχή του Μεσολογγίου στη μάχη για τη ΝΟΔΕ. Εξάλλου στο εσωκομματικό “χρηματιστήριο” ο βουλευτής δεν θα κριθεί από μια συγκεκριμένη ΔΗΜ.ΤΟ., αλλά εκλέγοντας το “δικό” του στη ΝΟΔΕ θα έχει πετύχει την ενίσχυση του εσωκομματικού του προφίλ που τόσο επιδιώκει. Παραδόξως… στη μάχη για τη ΝΟΔΕ οι προτιμήσεις του συμπλέουν με αυτές του δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου. Και αν επαληθευτεί ότι η υποψηφιότητα εκ του Μεσολογγίου για τη ΝΟΔΕ κάνει “γκελ” στους νεοδημοκράτες με τη συγκρότηση και τη σοβαρότητά της, τότε ο Γ. Παπαναστασίου θα δυσκολευτεί να “ελέγξει” την ανώτερη κομματική οργάνωση σε επίπεδο νομού.

Δ.Π

Διαβάστε ακόμη :
Πάει… τρένο ο εμφύλιος στην τοπική ΝΔ
Διεργασίες με όρους εσωστρέφειας στην τοπική ΝΔ
Πόλεμος στην ΟΝΝΕΔ για τη… ΝΟΔΕ
Aπ” το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ;